Смачна випічка до какао: рецепт сирно-бананового торту
У холодні вечори перед телевізором - це те, що потрібно

Смачний рецепт сирно-бананового торта. Фото: pinterest.com
Якщо ви обожнюєте банани, то цей рецепт якраз підійде вам. Ніжний творог і солодкий банан є відмінним тандемом для десерту. Давайте готувати разом!
Інгредієнти для тіста:
- яйця (4 шт.),
- цукор (180 г),
- борошно (180 г),
- какао-порошок (5 ст. л.),
- розпушувач тіста (7 г),
- вода (4 ст. л.).
Інгредієнти для крему:
- пастоподібний сир (250 г),
- цукор (160 г),
- желатин (15 г),
- вершки 33% (500 мл),
- банан (1 шт.),
- вода (0,25 склянки),
- шоколад темний тертий (100 г).
Інгредієнти для начинки:
- банан (3-4 шт.).
Інгредієнти для просочення:
- коньяк (1 ст. л.),
- цукор (2 ст. л.),
- вода (0,5 склянки).
Як готувати:
- Почнемо приготування з бісквіта: відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо в мисці жовтки з гарячою водою, поступово додаючи цукор. Перемішуємо до його повного розчинення.
- В іншій збиваємо білки - до консистенції міцної піни. Борошно просіваємо з розпушувачем через сито, додаємо до нього какао, перемішуємо.
- На збиті жовтки викладаємо білки і борошняну суміш. Акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою зверху вниз.
- Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто в неї і ставимо в гарячу духову шафу приблизно на 30 хвилин. Потім дістаємо бісквіт і чекаємо, поки він охолоне.
- Далі вирізаємо ножем внутрішню частину бісквіта, відступаючи від краю близько 2 см і залишаючи дно. Відставляємо вирізані частини в сторону.
- Для просочення з'єднуємо воду, цукор і трохи коньяку. Змащуємо цією сумішшю корж.
- Тепер готуємо крем. Для цього банан подрібнюємо за допомогою блендера, а желатин розчиняємо у воді. Додаємо до банану сир і цукор, перемішуємо до повного розчинення цукру.
- Збиваємо вершки, а желатин розпускаємо на водяній бані. Потім додаємо його до сирно-бананової маси. Все перемішуємо, потім додаємо вершки і натертий шоколад.
- Банани для начинки чистимо, ріжемо на половинки або часточками, укладаємо на дно просоченого бісквіта. Потім зверху викладаємо крем, а на нього подрібнені шматочки бісквіта, які ми вирізали раніше з середини.
- Зверху можна посипати також какао для декору або прикрасити часточками банана.
- Прибираємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився і застиг.
Смачного!
Якщо кортить поїсти несолодкого, то радимо приготувати сочні свинячі реберця.
Також разом із дітками можете приготувати смачні і веселі страви на Хелловін.
Джерело:
Апостроф
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні