ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт галицького штруделя з вишнею та горіхами

Рецепти 08:27 - 25 жовтня 2021

Приготуйте ароматну випічку у себе на кухні

Покроковий рецепт штруделя з вишнею

Покроковий рецепт штруделя з вишнею/Фото: testoved for Pinterest

Штрудель - це рулет з тонкого та ніжного тіста. Ця випічка з'явилася приблизно у 1696 році. Штрудель став популярним за часів Астро-Угорщини, саме тому він вважається однією з візитних карток Галичини. Редакція Meta.ua підготувала для вас рецепт цієї випічки з вишнею та горіхами.

Інгредієнти:

  • Борошно - 250 г;
  • Яйця -1 шт;
  • Оцет - 2 краплі;
  • Вода - 3/4 склянки;
  • Сіль - 1/2 ч.л .;
  • Рослинна олія - ​​1 ст.л.

Начинка:

  • Вишні - 1 кг;
  • Ванільний цукор - 20 г;
  • Волоський горіх - 60 г;
  • Крохмаль - 1 ст.л .;
  • Кориця - 1 ч.л .;
  • Цукор - 100 г;
  • Білі сухарі - 2-3 ст.л .;
  • Олія - ​​3 ст.л.

Приготування:

  1. Для приготування тіста необхідно просіяти борошно з сіллю. Потім додати масло, яйце, оцет і холодну воду. Замісити тісто.
  2. З тіста сформуйте кулю. Накрийте її рушником і залиште на годину в теплому місці.
  3. Розкачайте тісто, діаметром 27-28 сантиметрів. Круговими рухами розтягуйте його від центру до країв. Якщо у вас утворилися діри, закрийте їх тонкою латкою з тіста.
  4. Тісто посипте сухарями.
  5. Для приготування начинки необхідно прибрати кістки з вишень і додати до них цукор, дрібно нарізані волоські горіхи, крохмаль, корицю та ванільний цукор. Інгредієнти ретельно перемішайте.
  6. На тісто викладіть начинку та обережно згорніть його в рулет.
  7. Апетитний десерт слід змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати штрудель потрібно в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.

Штрудель готовий! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом сирно-бананового торта.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин