Медові дораяки: простий рецепт традиційних японських оладок
Ця страва не лише смачна, але й має "інстаграмний" вигляд

Простий рецепт традиційних японських оладок/фото: Pinterest
Дораяки – це традиційна японська випічка, яка надзвичайно популярна в усіх азійських країнах. Ці смаколики дещо нагадують наші оладки чи західні панкейки, але готуються із ніжного бісквітного тіста з назвою Castella.
Дораяки, окрім того що дуже смачні й легко готуються, також мають доволі "інстаграмний" вигляд, щоб ви похвалилися ними своїм підписникам.
Інгредієнти
- Борошно - 130 г
- Яйця - 2 шт.
- Рідкий мед - 20 г
- Вода - 50 мл
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Цукор - 80 г

Спосіб приготування
- Вибийте у миску яйця й взбийте міксером до появи пінки.
- Не вимикаючи міксер, додайте по черзі цукор, мед, просіяне борошно з розпушувачем.
- Перемішуйте тісто, доки воно не набуде однорідної консистенції. Суміш має стікати з ложки неперервною стрічкою.
- Поставте сковорідку на мінімальний вогонь (краще брати сковорідку для млинців). Капніть на неї соняшникової олії й витріть залишки серветкою. Олія може давати світлі плями на дораяках.
- Виливайте тісто столовою ложкою в одне місце, у центр сковорідки. Перевертайте млинчик, коли на ньому з'являться бульбашки й смажте з іншого боку близько хвилини.
- Дораякі можна їсти без начинки, але найкраще вони смакують з нутелою, джемом чи сирним кремом. Кладіть начинку на центр дораяка й накривайте іншим. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні