Справжня атмосфера свята: покроковий рецепт салату "Ялинка"
Він стане родзинкою новорічного столу

Готуємо красиву новорічну страву. Фото: Fakty.ua
До Нового року залишилось 20 днів, а це означає, що пора подумати про святкове меню. Ви ж не хочете пригощати гостей банальними стравами, тому пропонуємо приготувати разом із нами неймовірно смачний салат у формі ялинки. Це багатошарова страва, яка має свіжий кисло-солодкий смак за рахунок яблук, ківі та моркви по-корейськи.

Інгредієнти
- Куряче філе – 200 г
- Корейська морква – 150 г
- Яйце куряче – 3-4 шт
- Яблуко – 1-2 шт
- Твердий сир – 100 г
- Майонез – за смаком
- Ківі – 2-3 шт
- Свіжа журавлина – за смаком
Як готувати салат "Ялинка" :
1. Візьмемося відразу за м'ясо. Куряче філе зваріть до готовності в підсоленій воді. Час варіння – 20 хвилин з моменту кипіння води.
2. М’ясо остудіть, наріжте невеликими кубиками. Підготуйте плоску тарілку овальної форми для формування салату. Нижнім шаром викладіть м’ясну нарізку у вигляді трикутника. В процесі розкладки всіх компонентів ви зможете скоригувати необхідну вам форму. Курку змастіть майонезом.
3. Моркву по-корейськи відіжміть від маринаду, довгі екземпляри розріжте на кілька частин. Морква викладіть зверху на курку, зробіть сітку з майонезу.
4. Яйця варто заздалегідь відварити круто, очистити, натерти на грубій терці, покласти зверху на моркву, також змастити майонезом.
5. З яблука зчистіть шкірку, видаліть насіння і прожилки. Вибирайте зелені яблука кисло-солодкого смаку. М’якоть яблука натріть на грубій терці, викладіть наступним шаром, змастіть майонезом.
6. Сир натріть на дрібний і середній тертці, стружкою присипте яблука. Цей шар майонезом можна не змащувати.
7. Займемося прикрашанням салату. Ківі очистіть, м’якоть наріжте тонкими слайсами, викладіть зверху на сир внахлест один на одного. Бічні частини салату також покрийте часточками ківі. Руками надайте салату рівну форму трикутника, щоб він нагадував ялинку.
8. Салат поставте у холодильник на 1 годину для просочення шарів. Щоб верхній шар не обвітрився, салат покрийте харчовою плівкою. Перед подачею рекомендуємо викласти свіжу петрушку біля підніжжя салату, зверху прикраситижуравлиною або червоною смородиною, зернами граната.
Смачного!

Рекомендуємо ще одну прикрасу на стіл - стейк з цвітної капусти від шеф-кухаря.
Також ми ділилися, навіщо додавати лимонну кислоту під час приготування страв.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!