Готуємо ідеальний шашлик: як правильно нарізати різні види м'яса
Для приготування смачного шашлику потрібно знати, як правильно нарізати м'ясо

Як правильно нарізати м'ясо на шашлик/Фото: Pexels
Весною настає період шашликів, багато людей виходять на природу, щоб насолодитися теплом і смачним м'ясом. Щоб приготувати смачний шашлик, важливо не лише обрати гарне м'ясо, але й правильно нарізати його. Розповідаємо як зарізати на шашлик різні види м'яса.
Відразу варто врахувати, що любителям маленьких або великих шматочків доведеться піти на компроміс — невеликий за розміром шашлик може обгоріти, а надто великі шматки — не прожариться, навіть на добре розігрітому вугіллі. Важливо дотриматися правила "золотої середини".
Читайте також: Як за лічені секунди почистити картоплю у мундирі
Для приготування шашлику з баранини рекомендується вибрати окіст або корейку. За вагою шматки мають бути по 30 грамів. Частини спини також варто різати поперек волокон. Якщо ви вибрали ребра, їх рекомендується ділити на 6 частин.
Любителям шашлику з курки потрібно придивитися до грудки, крила, стегна або гомілки. Різати грудку потрібно кубиками – не менше 3 см кожен. Інші частини готують повністю.
Шашлик зі свинини краще робити з корейки, окісту або вирізки. М'ясо нарізають прямокутними частинами довжиною близько 8 см, товщиною не більше 5 см. Так м'ясо не обгорить, але добре прожариться. Головне – стежити за вугіллям та вчасно перевертати шашлик.
Яловичину для шашлику потрібно нарізати кубиками поперек волокон, а розмір шматочків - 4 на 4 см.
Якщо ви збираєтеся готувати страви, де майонез відіграє ключову роль, то найкраще приготувати його вдома. За смаком майонез буде дуже схожий на магазинний, але, на відміну від покупного, він не містить консервантів, ароматизаторів та добавок і гарно підходить для заправки салатів. Раніше ми ділилися рецептами смачного домашнього майонезу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!