Плов з мідіями: оригінальний рецепт одеської страви
Спробуйте приготувати незвичайну страву з морепродуктами

Як приготувати плов з мідіями/Фото: Рixabay
Плов з мідіями – популярна одеська страва. Однак скуштувати її можна не лише в Одесі, а й у себе вдома. Пропонуємо оригінальний рецепт плову з незвичайним інгредієнтом.
Плов з мідіями: що знадобиться
- рис довгий - 1 склянка
- м'ясо мідій - 0.5 кг
- цибуля - 1 шт.
- томати - 3 шт.
- олія соняшникова - 2 ст. л.
- масло вершкове - 50 г
- часник, зубчики - 2 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- зелень - за смаком
Спосіб приготування
- Рис промийте декілька разів, покладіть у киплячу воду (2 склянки), посоліть і варіть на маленькому вогні до готовності. Додайте вершкове масло і перемішайте.
- Мідії розморозьте у холодній воді і добре помийте. Покладіть у розігріту з олією сковороду і смажте 5 хвилин на середньому вогні. Замість мідій можна використати морський коктейль.
- Цибулю почистіть, дрібно наріжте, додайте в сковороду до мідій і смажте, помішуючи, до золотистого кольору.
- Помідори помийте і наріжте маленькими кубиками. Зелень промийте і дрібно наріжте. Часник почистіть і подрібніть. Додайте помідори, часник і зелень до мідій, перемішайте і протушкуйте 5 хвилин.
- Засипте в сковороду рис, посоліть, поперчіть до смаку, перемішайте і прогрійте ще 5 хвилин. Готовий плов перекладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте гарячим.
Раніше ми писали, як приготувати окрошку на пиві за 30 хвилин. Приготувати літній суп за цим оригінальним рецептом зможе кожен.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні