Як приготувати штрудель по-одеськи: хитрість, яка зробить тісто хрустким та еластичним
У одеситів є свої фірмові секрети у приготуванні їжі

Рецепт штруделю по-одеськи/Фото: Pixabay
Штрудель по-одеськи – неймовірний десерт, який полюбляють у різних куточках України. Зазвичай, його подають з кавою та ванільним морозивом.
Ми поділимося рецептом штруделя по-одеськи та розкриємо секрет, який зробить тісто хрустким та еластичним. Зауважимо, що в оригінальному рецепті замість яблук використовують густе та трохи зацукроване варення.
Основні інгредієнти:
Для тіста
- Борошно пшеничне 4 склянки
- Окріп 1 склянка
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 1/6 ч. л.
- Олія 1 склянка
Кулінарна хитрість: щоб тісто вийшло хрустким та еластичним використовуйте окріп, а не теплу воду та не жалійте олії.
Для начинки
- Яблука 1 кг або варення
- Цукор 0.5 склянки
- Родзинки 50 г
- Кориця мелена 2 ст. л.
Для посипки
- Цукор 2 ст. л.
- Кориця мелена 1 ст. л.
- Лимонна кислота 1/4 г
Спосіб приготування
Крок 1. Ввімкніть духовку на 200С. Закип’ятіть чайник. Борошно просійте в миску через сито для насичення його киснем. Родзинки залийте окропом, щоб вони добре розпарились, залиште на 15 хвилин.
Крок 2. В борошні зробіть заглиблення, посоліть, додайте цукор, олію та окріп. Добре розмішайте та замісіть надзвичайно м’яке та еластичне тісто. Накрийте тісто рушником та відставте на 20-25 хвилин.
Крок 3. Яблука вимийте, очистіть від шкірки, розріжте на 4 частини та вийміть з кожного серцевину. Наріжте на досить тонкі скибочки, товщиною 0,5-0,8 см.
Крок 4. Тісто трохи обімніть, розділіть на 4 частини, робочу поверхню присипте борошном та розкатайте кожну з частин в тонке коло. За допомогою кулінарного пензля змажте олією.
Крок 5. Цукор змішайте з корицею. На тісто викладіть яблука, додайте родзинки та цукрову суміш. Згорніть в рулети. Має вийти 4 рулети. Деко змажте олією та покладіть туди штрудель.
Підготуйте посипку: змішайте 2 ст.л. цукру, 1 ст.л. кориці та ¼ ч.л. лимонної кислоти.
Змастіть рулети вершковим маслом та посипте фірмовою посипкою за смаком.
Крок 6. Поставте деко у духовку та випікайте протягом 40-50 хвилин при 200С. Тісто має бути ніжно-золотавого кольору.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з шовковицею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!