Раз скуштуєш і захочеться ще: рецепт традиційної української страви шпундри
Її подають гарячою на стіл як самостійну страву чи з гарніром

Старовинна українська страва: як приготувати шпундру. Фото: Автентична Україна
Україна славиться старовинним блюдом ― шпундрой. Її готують зі смаженої підчеревини, грудинки або ребер, яку потім тушкують з цибулею, морквою в буряковому соку або квасі.
Збережіть цей рецепт і зробіть страву з натхненням для своїх родичів.
Інгредієнти для шпундри:
- Ребра – 500 г
- Буряк – 2-3 шт. невеликих
- Цибуля – 1 шт. велика
- Вершкове масло – 40 г
- Борошно пшеничне – 2 ст. л
- Яблучний оцет – 3 ст. л
- Гірчиця – 1 ст. л
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль, перець – за смаком
Приготуйте також оладки з кабачків з секретним інгредієнтом: рецепт
Як приготувати шпундру
- Реберця треба спочатку зачистити, помити, натерти сіллю, чорним перцем і гірчицею і викласти на деко.
- Далі беремо буряк миємо. Якщо він великий, то слід розрізати навпіл і покласти до м'яса, розрізом вгору. Поставити у духовку на 40-50 хвилин за 180 градусів.
- Ребра прибрати, а буряки залишити в духовці ще на 15-20 хвилин.
- Ребра нарізаємо або знімаємо м'ясо з кістки.
- Буряк почистіть від шкірки та наріжте півкільцями. Покладіть у сотейник, додайте 3 ст. л. яблучного оцту і залийте водою, аби буряк був повністю покритий. Залиште на годину маринуватися.
- Тепер треба нарізати дрібно цибулю і обсмажити на вершковому маслі впродовж декількох хвилин, додати реберця, маринований буряк і маринад.
- Тушкувати всього 10 хвилин, додавши сіль за смаком, 2-3 зубки часнику (подрібненого).
- Щоб соус загустів, до 100 мл холодної води додайте 2 ст. л. борошна і добре розмішайте. Через сито влийти в шпундру, швидко розмішайте, доведіть до кипіння, заберіть із вогню.
- Викладіть на тарілку разом зі сметаною та хріном, прикрасити петрушкою або кінзою.
Смачного вам!
Рекомендуємо приготувати і щось солоденьке, наприклад, легкий пиріг із шовковицею. Рецепт є у нашій статті.
Джерело:
Smak.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні