Шматочок літа на зиму: рецепт консервованого кавуна
Ділимося рецептами маринованого кавуна на різний смак: із сіллю та медом

Рецепт маринованого кавуна на зиму/Фото: скріншот
Якщо ви взимку сумуєте по теплих днях, пропонуємо законсервувати на зиму шматочок сонячного літа. Щоб насолоджуватися соковитою червоною м'якоттю будь-якої пори року, пропонуємо закрити консервований кавун на зиму.
Існує два найпоширеніших рецепти маринованого кавуна: солодкий і солоний. Ці дві заготівлі дуже смачні і сподобаються найвибагливішим гурманам.
Рецепт солоного маринованого кавуна
Інгредієнти:
- Кавун — 1 шт;
- Сіль — 1,5 ч. л;
- Цукор — 2 ст. л;
- Оцет 9% — 30 мл;
- Лавровий лист — 2 шт;
- Перець гострий на смак.
Помийте банки і покладіть на дно по кружечку гострого перцю. Кавун ретельно помийте, наріжте трикутниками і покладіть шматочки в банку. Усі банки залийте окропом на 20 хвилин.
Злийте з банок воду у велику каструлю і поставте на вогонь. Додайте у воду цукор, сіль, оцет та лавровий лист і доведіть до кипіння. Маринад розлийте банками з кавуном і закатайте.
Рецепт маринованого кавуна з медом
Інгредієнти:
- Кавун — 400 г;
- Мед — 20 г;
- Цукор — 1 ст. л;
- Сіль — 10 гр;
- Оцет 9% — 30 гр;
- Вода — 500 мл.
Кавун ретельно помийте та наріжте трикутними шматочками. Розкладіть по стерилізованих банках. Кожну банку по шийку залийте окропом і залиште на 15 хвилин. Потім злийте рідину з кавунів, додайте цукор та сіль. Розчиніть у воді мед, влити оцет у воду і поставити на вогонь до закипання. Розлийте маринад банками і закатайте кришками.
Помідор – це найпопулярніший овоч, який консервують на зиму. Пропонуємо приготувати консервовані фаршировані помідори, з яких можна робити брускети.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!