Смачні картопляні галушки під фруктовим соусом: як приготувати апетитний десерт
На приготування вам знадобиться одна година

Український десерт: рецепт картопляних галушок під фруктовим соусом/Фото: Pexels
Смачний десерт з картоплі та фруктів. Рецепт ароматної страви простіший, ніж ви думаєте.
Картопляні галушки під фруктовим соусом: інгредієнти
Для тіста
- Картопля — 800 г
- Яйця — 1 шт
- Пшеничне борошно — 150 г
- Манна крупа — 100 г
- Сіль — за смаком
Для соусу
- Яблука — 1 шт
- Груша — 1 шт
- Слива — 8 шт
- Цукор — 2 ст.л
Як приготувати картопляні галушки під фруктовим соусом
- Очистіть картоплю та зваріть її до готовності у підсоленій воді (20-25 хвилин). Пюруйте гарячою.
- Додайте яйце, борошно та манну крупу. Замісіть тісто.
- Сформуйте із тіста ковбаску та наріжте скибочками шириною 1-1,5 см. Покладіть їх у киплячу підсолену воду та варіть 5 хвилин. Вийміть та перекладіть на тарілку.
- Очистіть яблуко та грушу й наріжте на шматочки. Видаліть кісточки зі сливи.
- Покладіть фрукти у сотейник, додайте цукор та 100 мл води. Тушкуйте на вогні близько 10 хвилин.
- Перемістіть масу у блендер та добре збийте до однорідності.
- Полийте фруктовим соусом галушки та подавайте страву гарячою. Смачного!
Раніше ми писали рецепт солоних сирників із зеленню та в’яленими томатами на сніданок.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні