Незвична заміна капусті: рецепт голубців з буряковим листям
Голубці в листі мангольда чудово зберігаються у герметичному контейнері в холодильнику до 2 днів

Рецепт голубців у листі мангольду / Фото: скріншот з відео
Якщо є бажання скуштувати щось дуже знайоме і водночас з новим смак, пропонуємо приготувати голубці в листях мангольда (бурякове листя).
Голубці в листі мангольда чудово зберігаються у герметичному контейнері в холодильнику до 2 днів.
Інгредієнти:
- Мангольд - 500 г
- М’ясний фарш - 300 г
- Рис - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія соняшникова - 40 мл
- Томатна паста - 30 г
Приготування:
- Рис промийте, залийте 400 мл підсоленої води і варіть 20 хвилин. Дайте охолонути.
- Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на олії до м’якості. Змішайте фарш, рис, цибулю, посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Листя мангольда помийте і обсушіть. На кожний покладіть фарш і згорніть. Складіть вироби у каструлю.
- Томатну пасту змішайте з 300 мл води, підсоліть і залийте голубці.
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього, тушкуйте 30 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
Подавати голубці в листі мангольда можна з кускусом, рисом чи пастою.
Смачного!
Раніше ми пропонували приготувати старовинну українську страву — голубці з гречано-картопляною начинкою та шкварками. Начинку з овочевою засмажкою і шкварками загортають у варене капустяне листя, а потім тушкують з томатною пастою. Незвичайні голубці можуть бути самостійною стравою або гарніром до м'яса.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!