Ідея ситного обіду: рецепт картопляників з телятиною
Щоб страва вийшла максимально домашнюю, краще взяти білу картоплю та великі домашні яйця

Рецепт картопляників з телятиною / Фото: скріншот з відео
Одеський ресторатор Савва Лібкін запропонував приготувати не швидку страву, але дуже смачну, яку чудово підійде на обід або вечерю. Кухар поділився рецептом картопляників з телятиною.
Як зазначив ресторатор, щоб страва вийшла максимально домашнюю, краще взяти білу картоплю та великі домашні яйця.
Інгредієнти
- Картопля - 4 шт.
- Борошно - 140 г
- Яйце куряче, жовток - 6 г
- Телятина (або будь-яке інше м'ясо) - 300 г
- Цибуля - 1 шт.
- Масло вершкове - 50 г
- Олія - 30 г
Приготування:
Для начинки: відварити м'ясо та зняти його з кісток. На маленькому вогні обсмажити цибулю у вершковому маслі та оливковій олії, додати телятину та продовжувати обсмаження ще 7-10 хвилин. Посолити та поперчити за смаком. Усе подрібнити в блендері протягом однієї хвилини.
Для основи: картоплю відварити та швидко розім'яти. Коли вона трохи охолоне додати жовтки, сіль і борошно. Вимішати отримане тісто та зробити кульки від 30 до 50 грамів. В середину покласти м'ясну суміш та сформувати картопляники. Обсмажити з двох боків у суміші вершкового масла з оливковою олією.
Раніше ми розповідали, що ліниві вареники з картоплею та цибулею стануть правильним вибором для сімейного обіду. Ця страва готується легко та швидко. Вона сподобається не тільки вашим близьким та друзям, а й вам самим.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!