Осіння смакота: рецепт гречки у запеченому гарбузі
Готується легко, смакує неперевершено

Рецепт гречаної каші у запеченому гарбузі. Фото: edimdoma
Приготувати гарнір до м’яса чи риби не у каструлі, а у яскравому помаранчевому овочі досить просто. Ви здивуєте гостей та нагодуєте сім’ю. Варто запастись часом і гарним настроєм.
Інгредієнти:
- Гарбуз - 1 кг
- Вода - 300 мл
- Гречана крупа- 100 г
- Цибуля ріпчаста- 1 шт.
- Масло вершкове - 30 г
- Олія - 40 г
- Сіль - за смаком
- Перець - чорний мелений (за смаком)
- Спеції
Як приготувати гречану кашу в гарбузі
- Розігрійте духовку на 180 градусів.
- Гречку промийте холодною проточною водою 4-5 разів, поки вода не стане повністю чистою. Відкиньте на дрібне сито гречку, щоб стекла зайва рідина.
- Перекладіть крупу в каструлю та залийте чистою водою. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть гречку до напівготовності, аби вода зникла.
- Тепер перейдемо до гарбуза. Помийте його та обітріть паперовим рушником. Найкраще підійде для цього рецепту гарбуз до 1 кг.
- Зріжте верхівку з гарбуза та вийміть м’якоть і насіння.
- Почистіть цибулю, помийте і наріжте дрібними кубиками. Далі посмажте її на олії в сковорідці на середньому вогні протягом 4-5 хвилин.
- Додайте цибулю до гречки. Посоліть, поперчіть, додайте спеції, які бажаєте. Всі інгредієнти перемішайте.
- Гарбуз покладіть в глибоке деко. На дно покладіть шматочок вершкового масла та наповніть овоч гречаною кашею. Накрийте зверху зрізаною верхівкою.
- Залишилось зовсім трохи: у деко налийте невелику кількість води і відправте запікатись гарбуз на 1,5 години. Аби перевірити, чи він готовий, проткніть гарбуз виделкою.
Смачного вам та гостям!
Ми ділились раніше рецептом смачної домашньої шаурми від відомого шеф-кухаря Гордона Рамзі.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні