На смак як ананас: рецепт варення на зиму з гарбуза
Це варення зі звичного плоду здивує вас смаком екзотичних фруктів

Як приготувати гарбузове варення/Фото: скріншот
Українці не звикли консервувати на зиму гарбуз і дарма. З цього плоду можна зробити багато консервації, особливо смачним буде гарбузове варення. Ділимося рецептами варення з гарбуза, яке здивує вас екзотичним смаком.
Маринований гарбуз з апельсином

Багато хто навіть не здогадується, який смачний гарбуз стає в маринованому вигляді. Варення з гарбуза за цим рецептом нагадує смак апельсину.
Маринований гарбуз із апельсином: основні інгредієнти
- Гарбуз — 1 кг;
- Лимон — 0.5 шт;
- Апельсин — 1 шт;
- Лимонна кислота — 1 ч. л;
- Цукор — 250 р.
Спосіб приготування маринованого гарбуза з апельсинами
- Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками і викладіть у каструлю.
- Лимон та апельсин дрібно наріжте та видаліть кісточки.
- Додайте цитрусові до гарбуза разом із цукром та лимонною кислотою, перемішайте.
- Залишіть гарбуз маринуватися на 3 години. Потім поставте його на маленький вогонь і проварити 10 хвилин, регулярно помішуючи.
- Розкладіть гарбуз із цитрусами по стерилізованих банках і залийте банки сиропом.
- Закатайте банки стерилізованими кришками, накрийте рушником і залиште до охолодження.
Гарбузове варення з з корицею

Зі звичайного гарбуза ви можете зробити варення, яке буде на смак як ананас. Вся справа у поєднанні плоду зі спеціями. Поєднання незвичайних інгредієнтів дає варенню унікальний екзотичний смак.
Гарбузове варення з корицею: основні інгредієнти
- Гарбуз — 600 г;
- Цукор — 4 ст. л;
- Кориця — 0.5 ч. л;
- Гвоздика — 3 шт;
- Перець запашний — 6-7 горошин;
- Оцет 9% — 1,5 ст. л;
- Вода — 400 мл.
Спосіб приготування гарбузового варення з корицею:
- Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками.
- У каструлю налийте воду, додайте запашний перець та гвоздику.
- Доведіть воду до кипіння та додайте цукор. Варіть гарбуз 10-20 хвилин залежно від сезону (пізніші варяться довше).
- Перед вимкненням додайте у воду оцет. Розкладіть гарбуз по стерилізованих банках і залийте маринадом, закрийте кришками.
Гарбуз можна сміливо назвати королевою осені. Існує безліч рецептів з гарбузом: від солоних страв до солодких рецептів. Раніше ми розповідали, як приготувати запечений гарбузовий паштет. Його можна подавати як закуску або повноцінну страву.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!