Смачно, ситно, ароматно: готуємо пісні зрази з капустою
Для приготування страви потрібна мінімальна кількість найпростіших продуктів

Фото: скріншот з відео
Картопляні зрази з капустою - це завжди смачно і ситно. Сьогодні ми пропонуємо варіант такого блюда без використання яєць і молочних продуктів, тому такі зрази стануть ідеальним доповненням пісного столу.
Для приготування знадобляться найпростіші продукти: 500 гр картоплі, 3 столові ложки борошна, 3 цибулини, 1 морква, 400 гр білокачанної капусти, сіль, олія для смаження.
Приступаємо до приготування: для початку необхідно помити і почистити картоплю, розрізати на 4 частини і зварити (солити потрібно в кінці варіння). Поки вариться картопля, готуємо начинку. Дрібно шаткуємо капусту, ріжемо кубиками ріпчасту цибулю і натираємо моркву на дрібній тертці. Спочатку відправляємо на сковорідку з олією цибулю і моркву, злегка обсмажуємо, потім всипаємо капусту, перемішуємо і тушкуємо під кришкою хвилин 30, періодично перемішуючи (при необхідності додаємо ще олії).
З картоплі зливаємо воду і за допомогою толкушки розминаємо її, перетворюючи в пюре. Потім всипаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Далі потрібно відокремити невелику частину картопляного тіста і сформувати корж. Викласти його на поверхню, рясно присипану борошном. У центр викласти начинку і сформувати зразу. Коли всі заготовки будуть готові, необхідно нагріти сковороду і влити в нею олію. Коли вона добре розігріється, викладаємо зрази. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки, після чого викладаємо на паперову серветку, щоб зійшла зайва олія. Готово!
Смачного!
Раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!