Поживна та солодка страва: готуємо запечені яблука з вівсянкою
Обов’язково щедро змастіть яблука перед випіканням кокосовою олією, адже саме вона допоможе зберегти соковитість

Чудовий варіант сніданку: рецепт запечених яблук з вівсянкою/Фото: Pinterest
Неймовірна смачна та ароматна страва, яку неможливо не спробувати. Вівсянка додасть хрустку текстуру, яка змінить смак класичних запечених яблук.
Запечені яблука з вівсянкою: інгредієнти
- Яблука — 4 шт
- Плющена вівсяна крупа — 70 г
- Мигдальне борошно — 50 г
- Коричневий тростинний цукор — 60 г
- Волоські горіхи — 30 г
- Родзинки — 25 г
- Мелена кориця — 2 г
- Морська сіль — 2 г
- Кокосова олія — 60 мл
- Цукрова пудра — за смаком
Як приготувати запечені яблука з вівсянкою
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Зріжте верхню частину яблук та очистіть від серцевини. Подрібніть горіхи.
- Покладіть яблука у форму для випікання. Змастіть їх олією. Накрийте фольгою та випікайте 10 хвилин.
- Змішайте вівсянку, мигдальне борошно, коричневий цукор, горіхи, родзинки, корицю, сіль, кокосову олію та добре перемішайте.
- Дістаньте яблука. Викладіть всередину начинку та полийте зверху кокосовою олією. Запікайте 20 хвилин. Періодично перевіряйте готовність десерту.
- Залиште яблука на декілька хвилин та присипте цукровою пудрою за бажанням. Смачного!
Раніше ми писали швидкий рецепт незабутнього сметанника. Цей смачний десерт готується дуже легко й не потребує випічки, що дуже актуально у сучасних умовах аварійних відключень електроенергії.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні