Маринована пекінська капуста: готуємо відому китайську закуску на зиму
Таку закуску можна приготувати на будь-який смак: з перчинкою, з солодкими нотками чи кислинкою

Рецепт маринованої пекінської капусти/Фото: Pexels
Маринована пекінська капуста є однією з традиційних закусок Китаю, яку ще називають pao cai. Вам не потрібно перейматися, чи вийде страва смачною, адже у приготуванні вона дуже легка та доступна. Знадобиться лише декілька інгредієнтів та мінімум часу. Розповідаємо, як приготувати мариновану пекінську капусту на зиму.
Інгредієнти
Основні
- капуста пекінська - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- часник, зубчики - 4 шт.
- зелень - 50 г
Для маринаду
- вода - 150 мл
- сіль - 20 г
- цукор - 50 г
- оцет - 100 мл
- олія соняшникова - 100 мл
- перець духмяний, горошок - 5 шт.
Спосіб приготування
- Помийте та наріжте капусту. Очищену цибулю наріжте кільцями, а моркву натріть на грубій тертці. Подрібніть зелень та часник. Складіть овочі і зелень шарами в чисту банку.
- Для маринаду воду доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор, перець і мішайте до того часу, поки все не розчинеться. Додайте оцет і олію, доведіть до кипіння і залийте маринадом капусту.
- Закрийте банку кришкою і залиште у кімнатній температурі до повного остигання. Потім поставте банку з капустою в холодильник на ніч. Зберігати цю закуску у готовому вигляді потрібно в холодильнику.
Раніше ми писали, як приготувати голубці з картоплею. Ми пропонуємо вам пісний варіант цієї страви.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні