ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Маринована пекінська капуста: готуємо відому китайську закуску на зиму

Рецепти 13:00 - 10 грудня 2022

Таку закуску можна приготувати на будь-який смак: з перчинкою, з солодкими нотками чи кислинкою

Маринована пекінська капуста: готуємо відому китайську закуску на зиму

Рецепт маринованої пекінської капусти/Фото: Pexels

Маринована пекінська капуста є однією з традиційних закусок Китаю, яку ще називають pao cai. Вам не потрібно перейматися, чи вийде страва смачною, адже у приготуванні вона дуже легка та доступна. Знадобиться лише декілька інгредієнтів та мінімум часу. Розповідаємо, як приготувати мариновану пекінську капусту на зиму.

Інгредієнти

Основні

  • капуста пекінська - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • часник, зубчики - 4 шт.
  • зелень - 50 г

Для маринаду

  • вода - 150 мл
  • сіль - 20 г
  • цукор - 50 г
  • оцет - 100 мл
  • олія соняшникова - 100 мл
  • перець духмяний, горошок - 5 шт.

Спосіб приготування

  1. Помийте та наріжте капусту. Очищену цибулю наріжте кільцями, а моркву натріть на грубій тертці. Подрібніть зелень та часник. Складіть овочі і зелень шарами в чисту банку.
  2. Для маринаду воду доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор, перець і мішайте до того часу, поки все не розчинеться. Додайте оцет і олію, доведіть до кипіння і залийте маринадом капусту.
  3. Закрийте банку кришкою і залиште у кімнатній температурі до повного остигання. Потім поставте банку з капустою в холодильник на ніч. Зберігати цю закуску у готовому вигляді потрібно в холодильнику.

Раніше ми писали, як приготувати голубці з картоплею. Ми пропонуємо вам пісний варіант цієї страви.

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин