ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

12 бюджетних страв для новорічного столу

Рецепти 09:52 - 10 грудня 2022

Ділимося смачним та бюджетним меню на Новий рік 2023

Недорогі страви на Новий рік 2023/Фото: Pexels

Недорогі страви на Новий рік 2023/Фото: Pexels

Святкування Нового 2023 року буде для українців зовсім не таким, як це було минулими роками. Але зібратися з рідними за святковим столом таки хочеться. Щоб заощадити, слід приготувати бюджетні страви на Новий рік. Редакція Meta.ua зібрала недорогі страви для новорічного меню.

Фаршировані яйця

Фаршировані яйця з начинкою – проста та швидка у приготуванні закуска. Таку оригінальну страву можна приготувати за короткий проміжок часу, для цього достатньо відварити яйця і начинити їх смачненьким.

Фото: скриншот

Рецепт фаршированих яєць: інгредієнти

  • солоний оселедець - 100 г;
  • курячі яйця - 6 шт;
  • майонез - 1 ст. ложка;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • Петрушки - за смаком.

Спосіб приготування фаршированих яєць:

  1. Відварити курячі яйця, охолодити та очистити. Спочатку поділити на рівні половинки, вийняти жовтки та перекласти в окремий посуд.
  2. До жовтків влийте майонез. Додайте нарізані шматочки рибного філе і перемішуючи все, розімніть вилкою до однорідності.
  3. Приправляємо начинку із оселедця зі сметаною запашним чорним перцем, знову ретельно розмішуємо.
  4. Ложкою накладаємо на яєчні білки. Прикрашаємо фаршировані яйця листочками петрушки і святково сервіруємо.

Стегенця в сметанно-томатному соусі

Без гарячих страв на святковому столі важко обійтися. Щоб заощадити, але приготувати щось смачне і корисне, краще віддати перевагу курячому м'ясу.

Фото: скриншот

Рецепт стегенець у сметанно-томатному соусі: інгредієнти

  • 4 стегенця;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування стегенець у сметанно-томатному соусі:

  1. Стегенця покласти в глибоку миску, видавити часник, додати сіль і перець, томатну пасту та сметану.
  2. Добре натерти курку. Накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хв у холодильнику.
  3. Викласти м'ясо на лист. Запікати в духовці протягом 40 хв (залежить від розміру стегон) при температурі 180 градусів.

Картопляна запіканка з м'ясом

Запіканка з м'яса з картопляним пюре та квасолею виходить неймовірно смачною. Попри свою простоту, ця страва чудово підходить для святкового столу.

Фото: скриншот

Рецепт картопляної запіканки з м'ясом: інгредієнти

  • 6 склянок картопляного пюре;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 500 грамів яловичого фаршу;
  • 1 головка цибулі;
  • 180 грамів селера;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 360 г стручкової квасолі;
  • 250 г. помідор;
  • 120 томатної пасти;
  • 60 мл молока;
  • 1 ч. ложка солі;
  • чорний мелений перець;
  • 240 г твердого сиру;

Спосіб приготування картопляної запіканки з м'ясом:

  1. Налийте на сковороду одну столову ложку оливкової олії та розігрійте на середньому вогні. Злегка обсмажте у ньому м'ясний фарш.
  2. Наріжте дрібними кубиками цибулю, подрібніть селеру, нарубайте кілька зубчиків часнику і додайте все до фаршу, перемішайте і продовжуєте готувати на помірно дрібному вогні, поки овочі помітно не розм'якнуть.
  3. Наріжте стручкову квасолю, покладіть консервовані помідори, сезонно можна використовувати свіжі помідори, додати томатну пасту, все перемішайте і тушкуйте протягом 5-8 хвилин.
  4. Налийте молока, поперчіть, додайте за смаком солі, перемішайте вміст і продовжіть тушкувати 2-3 хвилини.
  5. У спеціальну форму, в якій запікатимете, рівномірно розкладете частину готового картопляного пюре, а зверху викладете весь вміст сковороди.
  6. Далі викладіть частину пюре, що залишилася, посипте зверху тертим сиром і відправте в розігріту духовку. Готуйте за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.
  7. Згодом вийміть картопляну запіканку з духовки і дайте трохи відійти спеку.

Курячі крильця барбекю

Ніжні з красивим золотистим кольором курячі крильця барбекю, запечені в духовці — святкова та смачна страва. Ця бюджетна страва чудово підійде для новорічного свята.

Фото: скриншот

Рецепт курячих крилець барбекю: інгредієнти

  • Курячі крильця - 1 кг
  • Кетчуп томатний - 100 мл
  • Оливкова олія - 4 ст.л.
  • Мед - 1 ст.
  • Соєвий соус - 1 ст.л.
  • Лимонний сік - 1 ст.
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець чилі – 1 шт.

Спосіб приготування курячих крилець барбекю:

  1. Спочатку зробіть соус. Для цього змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік, кетчуп та мед.
  2. Додайте дрібно подрібнений часник із чилі та перемішайте.
  3. Курячі крила вимийте, просушіть рушником бавовняним і відріжте крайню частину крила (вони для рецепту не потрібні).
  4. Кожен шматок курки вмочіть у медово-масляний соус, викладіть у глибоку миску і залиште маринуватися на 4 години.
  5. Деко змастіть маслом і розкладіть курячі крильця.
  6. Відправте їх випікатися в духовку при 180°С на 25-30 хвилин.

Салат з крабовими паличками та куркою

Легкий салат з крабовими паличками та куркою зацікавить усіх присутніх за новорічним столом. Крабові палички поєднувати можна з багатьма продуктами, але особливо святковим буде страва з копченою куркою.

Фото: скриншот

Рецепт салат з крабовими паличками та куркою: інгредієнти

  • Крабові палички - 200 г
  • Копчені курячі стегенця - 1 шт.
  • Яйця відварені круто - 4 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Майонез – 2-2,5 ст.л.
  • Чорний мелений перець - щіпка
  • Сухий часник – 0,25 ч.л.
  • Кріп — кілька гілочок

Спосіб приготування салату з крабовими паличками та куркою:

  1. Варені яйця очистіть і натріть на тертці.
  2. Крабові палички наріжте соломкою.
  3. З копченого стегенця зніміть шкірку, а м'ясо наріжте довільними шматочками.
  4. Огірок вимийте, висушіть та наріжте соломкою.
  5. Майонез з'єднайте з чорним меленим перцем, сухим часником і дрібно подрібненим кропом.
  6. З'єднайте всі інгредієнти, заправте соусом майонезом і перемішайте.

Фаршировані печериці

Попри економію фінансів, закуска з фаршированих печериць яскрава, смачна та насичена. Проявивши творчість і красиво його оформивши, частування буде незвичайним та святковим.

Фото: скриншот

Рецепт фаршированих печериць: інгредієнти

  • Печериці великі - 600 г
  • Рис басматі - 60 г
  • Цибулина - 1 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Чорний мелений перець - щіпка
  • Сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування фаршированих печериць:

  1. Рис відваріть у підсоленій воді до готовності.
  2. Цибулину очистіть, дрібно наріжте і злегка обсмажте у сковороді на олії.
  3. Печериці помийте, з капелюшків зріжте ніжки, дрібно наріжте їх і додайте в сковороду з цибулею.
  4. Продовжуйте обсмажувати 5 хвилин і додайте в сковороду відварений рис. Посоліть і поперчіть до смаку.
  5. Отриманою масою нафаршуйте капелюшки печериць і викладіть їх на деко.
  6. Запікайте печериці у розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.

Суп із мисливськими ковбасками

Цей суп є дуже економічним. Цей рецепт можна порівняти з солянкою, тільки в спрощеному варіанті, яку легко приготувати нашвидкуруч і без відчутних витрат.

Фото: скриншот

Рецепт супу з мисливською ковбасою: інгредієнти

  • 400 г мисливської ковбаси,
  • 1 середня цибулина,
  • 1 велика морква,
  • 400 г вареної квасолі,
  • Пучок листової капусти,
  • 1 ст. ложка порошку курячого бульйону,
  • Сіль і перець,
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування супу з мисливською ковбасою:

  1. Відварити капусту та квасолю. Нарізати ковбасу на невеликі шматочки, за потреби очистити шкірку.
  2. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву нашаткувати або простіше пропустити на дрібній тертці.
  3. На невеликій кількості олії обсмажити спочатку цибулю, потім моркву і продовжити пасерування вже на повільному вогні, поки овочі не розм'якнуть.
  4. Потім додати квасолю, залити 3 літри води, посипати порошковий бульйон, посолити і поперчити.
  5. Бульйон довести до кипіння, потім додати нарізану зелену капусту і нарізану ковбасу. Варити суп на помірному дрібному вогні - 15 хвилин.

Яєчні роли з плавленим сиром

Закуска у вигляді яєчних ролів із плавленим сиром на новорічному столі відіграє не менш значну роль, ніж салати. Це і прикраса столу, і закуска під алкоголь, причому не дорога.

Фото: скриншот

Рецепт яєчних ролів із плавленим сиром: інгредієнти

  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Майонез - 150 г
  • Плавлений сир – 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень - кілька гілочок
  • Рослинна олія - для смаження

Спосіб приготування яєчних ролів із плавленим сиром

  1. Для начинки плавлений сир натріть на середній тертці.
  2. Часник очистіть та подрібніть за допомогою преса.
  3. З'єднайте сир із часником, заправте майонезом і перемішайте.
  4. Приготуйте млинці. Для цього яйця розбийте в миску, додайте майонез та посоліть. Ретельно збийте продукти до однорідності.
  5. Сковороду змастіть олією та розігрійте. Потім акуратно вилийте суміш і смажте млинці з двох боків до золотистого кольору.
  6. Готовий охолоджений млинець яєчний викладете на тарілку і рівним шаром розподіліть сирну начинку.
  7. Акуратно загорніть млинець рулетом і наріжте порційними ролами шириною по 3-4 см.

Пташине молоко

Новорічний стіл – це не лише закуски, салати та гарячі страви. Обов'язково мають бути десерти. Пташине молоко коштує недорого і цей десерт можна швидко приготувати.

Фото: скриншот

Рецепт пташиного молока: інгредієнти

  • 150 мл води;
  • 15 г желатину;
  • 150 г цукру;
  • 500 г 20% сметани;
  • 1,5 столові ложки 15% сметани;
  • 100 грамів чорного шоколаду.

Спосіб приготування пташиного молока:

  1. Желатин залити з водою, перемішати і залишити, щоб він розбух.
  2. У мисці збити цукор та сметану. Частину цієї суміші потрібно покласти у желатин, перемішати. Потім масу з желатину додати до всієї сметані і збивати.
  3. Викласти в красиві форми, поставити на 1 годину в холодильник.
  4. Шоколад розтопити, додати 15% сметану, викласти на десерт і розподілити рівномірно.

Яблука з начинкою

Ще один легкий десерт не тільки порадує домочадців та гостей, але й припаде до смаку господареві 2023 року – Кролику. Як відомо, він любить яблука.

Фото: скриншот

Рецепт яблук з начинкою: інгредієнти

  • Яблука – 4 шт;
  • Сир – 150 г;
  • Родзинки – 30 г;
  • Курага – 5-7 шт;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – до смаку.

Спосіб приготування яблук з начинкою:

  1. Курагу та родзинки залийте гарячою водою на 10-15 хвилин.
  2. Поріжте курагу невеликими шматочками.
  3. Сир змішайте з цукром та яйцем. До сиру додайте родзинки та курагу, перемішайте.
  4. Яблука помийте. Виріжте насіннєву коробочку.
  5. У серединку кожного яблука покладіть сир із родзинками та курагою.
  6. Запікайте яблука із сиром в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 20 хвилин. Після чого виймайте, остуджуйте та прикрашайте страву відповідно до своїх уподобань.

Узвар

Новорічний стіл не може обійтись без напою. Пропонуємо приготувати узвар, крім своєї ціни цей напій відрізняється багатим вмістом вітамінів.

Фото: скриншот

Рецепт узвару: інгредієнти

  • 350 г сухофруктів (або готовий набір для узвару)
  • 3 л води
  • 7-8 ст. л. меду
  • 3 бутони гвоздики
  • 1 ст. л. маку

Спосіб приготування узвару:

  • Сушені фрукти та ягоди або їх готовий набір викладіть у друшляк і ретельно промийте під проточною водою.
  • Потім викладіть у велику каструлю і залийте 3 л води. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, щоб смак вийшов більш насиченим.
  • Вимкніть вогонь і додайте 3 бутони гвоздики та 1 ст. л. маку, добре перемішайте і залиште узвар остигати.
  • Коли узвар трохи охолоне і стане теплим, додайте мед. Перемішайте, доки він не розчиниться.

Новорічний глінтвейн

Глінтвейн – це гарячий алкогольний напій, виготовлений на основі червоного вина та прянощів. Якщо ви хочете заощадити, то глінтвейн стане чудовою альтернативою шампанському на новорічному столі.

Фото: скриншот

Рецепт глінтвейну: інгредієнти

  • Червоне вино - 300 мл
  • Паличка кориці - 1 шт
  • Гвоздика - 2 шт
  • Кардамон, аніс (бадьян), мускатний горіх та інші прянощі - за смаком
  • Яблуко - ½ шт
  • Лимонна цедра
  • Апельсин - ½ шт
  • Цукор - за смаком

Спосіб приготування глінтвейну:

  1. Апельсин, яблуко нарізати, додати прянощі, цукор, цедру та залити вином.
  2. Нагріти на плиті, не дати закипіти і накрити кришкою, щоб настоялось.
  3. Процідити та розлити в келихи.

Ви можете накрити святковий стіл за тисячу гривень та при цьому порадувати свою родину смачними та оригінальними стравами. Раніше ми ділилися новорічними стравами, на приготування яких вам знадобиться не більше тисячі гривень.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин