Візитівка Карпат: рецепт картопляного буришника з бринзовою мачанкою
Спробуйте приготувати страву родом із самого серця Карпат – з Верховини

Рецепт карпатського картопляника/Фото: pixabay
Фудблогерка Дарія Дорошкевич поділилася рецептом апетитної страви родом з Верховини. Щоб карпатський картопляник вийшов смачним, варто врахувати декілька правил. Кукурудзяна крупа має бути дрібного помелу, а бринзу потрібно брати суху.
Інгредієнти
- картопля відварена - 1 кг
- кукурудзяна крупа - 70 г
- борошно пшеничне - 15 г
- яйця - 2 шт.
- масло вершкове - 100 г
- бринза - 100 г
- сіль - за смаком
Спосіб приготування
- Відварену картоплю почистьте, натріть на тертці середнього розміру та перемішайте з кукурудзяною крупою, пшеничним борошном і яйцями. Має вийти однорідна маса.
- Форму змастіть маслом. Викладіть отриману картопляну масу. Розрівняйте і запікайте у розігрітій духовці 25-30 хвилин за температури 200°C до рум’яної скоринки.
- Розтопіть вершкове масло, покришіть у нього бринзу. Гарячий буришник поріжте на шматки. Їсти варто руками, занурюючи у вершково-бринзову масу.
Раніше ми писали, як приготувати пісний капусняк без м'яса. Пропонуємо оригінальний рецепт вишуканої української страви.
Джерело:
treskablog/instagram
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні