ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Візитівка Карпат: рецепт картопляного буришника з бринзовою мачанкою

Рецепти 16:11 - 10 квітня 2023

Спробуйте приготувати страву родом із самого серця Карпат – з Верховини

Візитівка Карпат: рецепт картопляного буришника з бринзовою мачанкою

Рецепт карпатського картопляника/Фото: pixabay

Фудблогерка Дарія Дорошкевич поділилася рецептом апетитної страви родом з Верховини. Щоб карпатський картопляник вийшов смачним, варто врахувати декілька правил. Кукурудзяна крупа має бути дрібного помелу, а бринзу потрібно брати суху.

Інгредієнти

  • картопля відварена - 1 кг
  • кукурудзяна крупа - 70 г
  • борошно пшеничне - 15 г
  • яйця - 2 шт.
  • масло вершкове - 100 г
  • бринза - 100 г
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварену картоплю почистьте, натріть на тертці середнього розміру та перемішайте з кукурудзяною крупою, пшеничним борошном і яйцями. Має вийти однорідна маса.
  2. Форму змастіть маслом. Викладіть отриману картопляну масу. Розрівняйте і запікайте у розігрітій духовці 25-30 хвилин за температури 200°C до рум’яної скоринки.
  3. Розтопіть вершкове масло, покришіть у нього бринзу. Гарячий буришник поріжте на шматки. Їсти варто руками, занурюючи у вершково-бринзову масу.

Раніше ми писали, як приготувати пісний капусняк без м'яса. Пропонуємо оригінальний рецепт вишуканої української страви.

Джерело: treskablog/instagram

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин