Страсна субота: рецепт пісної юшки з перловки
Пропонуємо приготувати пісну страву, в якій не буде нічого зайвого

Рецепт пісного супу/Фото: pexels
В останній день перед Великоднем віруючі люди дотримуються строгого посту. Однак не всі можуть протриматися на воді та хлібі, тому пропонуємо приготувати юшку з перловки, в якій не буде нічого зайвого та жирного.
Інгредієнти
- вода - 2 л
- крупа перлова - 150 г
- картопля - 3 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- огірки солоні - 4 шт.
- паста томатна - 20 г
- сіль - 3 г
- перець чорний, горошок - 4 шт.
- лавровий лист - 1 шт.
- олія соняшникова - 60 мл
- зелень - за смаком
Спосіб приготування
- Перловку промийте і замочіть у холодній воді на 30 хвилин. Відваріть крупу протягом 20 хвилин.
- Овочі очистьте і помийте. Картоплю наріжте невеликими кубиками і покладіть у каструлю з перловкою. Посоліть і варіть протягом 10 хвилин.
- Цибулю наріжте, моркву натріть на грубу терку. На розігрітій з олією сковороді обсмажте подрібнені овочі протягом 5 хвилин. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини. Перекладіть пасеровані овочі у суп.
- Солені огірки натріть на грубу терку і протушкуйте на сковороді без олії 3 хвилини. Потім також додайте у каструлю.
- У суп додайте перець горошком, лавровий лист. Наприкінці приготування додайте подрібнену зелень і зніміть каструлю з вогню.
Раніше ми писали рецепт овочевого салату на Великдень. Він цілком підійде тим, хто і після закінчення Великого посту віддає перевагу стравам без м'яса.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні