ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страсна субота: рецепт пісної юшки з перловки

Рецепти 10:30 - 15 квітня 2023

Пропонуємо приготувати пісну страву, в якій не буде нічого зайвого

Страсна субота: рецепт пісної юшки з перловки

Рецепт пісного супу/Фото: pexels

В останній день перед Великоднем віруючі люди дотримуються строгого посту. Однак не всі можуть протриматися на воді та хлібі, тому пропонуємо приготувати юшку з перловки, в якій не буде нічого зайвого та жирного.

Інгредієнти

  • вода - 2 л
  • крупа перлова - 150 г
  • картопля - 3 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • огірки солоні - 4 шт.
  • паста томатна - 20 г
  • сіль - 3 г
  • перець чорний, горошок - 4 шт.
  • лавровий лист - 1 шт.
  • олія соняшникова - 60 мл
  • зелень - за смаком

Спосіб приготування

  1. Перловку промийте і замочіть у холодній воді на 30 хвилин. Відваріть крупу протягом 20 хвилин.
  2. Овочі очистьте і помийте. Картоплю наріжте невеликими кубиками і покладіть у каструлю з перловкою. Посоліть і варіть протягом 10 хвилин.
  3. Цибулю наріжте, моркву натріть на грубу терку. На розігрітій з олією сковороді обсмажте подрібнені овочі протягом 5 хвилин. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини. Перекладіть пасеровані овочі у суп.
  4. Солені огірки натріть на грубу терку і протушкуйте на сковороді без олії 3 хвилини. Потім також додайте у каструлю.
  5. У суп додайте перець горошком, лавровий лист. Наприкінці приготування додайте подрібнену зелень і зніміть каструлю з вогню.

Раніше ми писали рецепт овочевого салату на Великдень. Він цілком підійде тим, хто і після закінчення Великого посту віддає перевагу стравам без м'яса.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин