Підбитий сметаною зелений борщ: особливий спосіб приготування першої страви
М'ясний зелений борщ буде відрізнятися особливим смаком, якщо його приготувати за допомогою поширеної практики української кухні

Особливий рецепт зеленого борщу/Фото: pexels
Підбивати сметаною – одна з поширених практик в українській кухні, яка додає борщам та юшкам глибокого смаку й поживності. Проєкт їzhakultura поділився особливим рецептом зеленого борщу, який варто спробувати приготувати способом підбивання сметани.
Інгредієнти
Для бульйону
- вода - 2 л
- свинина - 200 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- сіль - 5 г
Для борщу
- картопля - 3 шт.
- морква - 1 шт.
- шпинат - 80 г
- кропива - 40 г
- щавель - 80 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- масло вершкове - 30 г
- сметана - 100 г
- борошно - 20 г
- сіль - 4 г
- цукор - 5 г
- перець духмяний мелений - за смаком
Для подачі
- яйця курячі - 2 шт.
- зелена цибуля - за смаком
- щавель - за смаком
Спосіб приготування
- Всі овочі добре вимити і варити протягом 40 хвилин.
- З бульйону забрати овочі та м'ясо.
- Коли бульйон почне кипіти, додати очищену картоплю. Моркву порізати півкільцями, додати до бульйону і варити протягом 15 хвилин.
- На вершковому маслі спасерувати дрібно нарізану цибулю.
- Обсмажити борошно 1-2 хвилини, додати сметану, перемішати. Додати обсмажену цибулю.
- Кропиву потрібно проварити 5 хвилин, а потім промити під холодною проточною водою.
- Нарізати кропиву, шпинат, щавель. Варену порізану свинину додати до страви за 5 хвилин до кінця приготування, заправити спеціями та подавати з вареним яйцем і зеленню.
Раніше ми писали, як приготувати справжній куліш. Традиційну страву української кухні краще готувати на багатті.
Джерело:
yizhakultura
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні