ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Підбитий сметаною зелений борщ: особливий спосіб приготування першої страви

Рецепти 15:26 - 19 квітня 2023

М'ясний зелений борщ буде відрізнятися особливим смаком, якщо його приготувати за допомогою поширеної практики української кухні

Підбитий сметаною зелений борщ: особливий спосіб приготування першої страви

Особливий рецепт зеленого борщу/Фото: pexels

Підбивати сметаною – одна з поширених практик в українській кухні, яка додає борщам та юшкам глибокого смаку й поживності. Проєкт їzhakultura поділився особливим рецептом зеленого борщу, який варто спробувати приготувати способом підбивання сметани.

Інгредієнти

Для бульйону

  • вода - 2 л
  • свинина - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль - 5 г

Для борщу

  • картопля - 3 шт.
  • морква - 1 шт.
  • шпинат - 80 г
  • кропива - 40 г
  • щавель - 80 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • масло вершкове - 30 г
  • сметана - 100 г
  • борошно - 20 г
  • сіль - 4 г
  • цукор - 5 г
  • перець духмяний мелений - за смаком

Для подачі

  • яйця курячі - 2 шт.
  • зелена цибуля - за смаком
  • щавель - за смаком

Спосіб приготування

  1. Всі овочі добре вимити і варити протягом 40 хвилин.
  2. З бульйону забрати овочі та м'ясо.
  3. Коли бульйон почне кипіти, додати очищену картоплю. Моркву порізати півкільцями, додати до бульйону і варити протягом 15 хвилин.
  4. На вершковому маслі спасерувати дрібно нарізану цибулю.
  5. Обсмажити борошно 1-2 хвилини, додати сметану, перемішати. Додати обсмажену цибулю.
  6. Кропиву потрібно проварити 5 хвилин, а потім промити під холодною проточною водою.
  7. Нарізати кропиву, шпинат, щавель. Варену порізану свинину додати до страви за 5 хвилин до кінця приготування, заправити спеціями та подавати з вареним яйцем і зеленню.

Раніше ми писали, як приготувати справжній куліш. Традиційну страву української кухні краще готувати на багатті.

Джерело: yizhakultura

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин