Страва доби Відродження: як приготувати тосканський цибульний суп
Пропонуємо вам відтворити тосканський цибульний суп у себе на кухні

Рецепт цибулевого супу доби Відродження/Фото: pexels
Цей рецепт сягає часів італійського Відродження. Суп згадується в книзі Крістофоро Мессісбурга кінця 16 століття, під назвою "Нова книга, в якій вчать готувати всілякі страви". Пропонуємо і вам спробувати відтворити тосканський цибульний суп у себе на кухні.
Інгредієнти
- цибуля ріпчаста - 1 кг
- борошно пшеничне - 1 ст. л.
- чебрець, гілочка - 1 шт.
- олія оливкова - 4 ст. л.
- овочевий бульйон - 1 л
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- хліб білий, скибочка - 4 шт.
- пармезан тертий - 30 г
Спосіб приготування
- Очищену та подрібнену цибулю підсмажте на невеликому вогні.
- Додайте до цибулі просіяне борошно і відразу перемішайте, щоб не утворилися грудки.
- Додайте гілочку чебрецю і бульйон, який попередньо довели до кипіння. Спочатку влийте половину, а потім поступово додавайте решту.
- Варіть суп на маленькому вогні під кришкою близько 40 хвилин. Він має бути досить рідким, але консистенцію можна регулювати.
- Підсмажте скибочки хліба на сухій сковороді протягом 3 хвилин.
- Подавати суп потрібно із скибочкою хліба зверху, тертим пармезаном і краплею олії.
Раніше ми писали рецепт пісного борщу з грибами. Він стане ідеальною альтернативою версії з м'ясом.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні