ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Популярний десерт Східної Європи: готуємо полуничний кисіль

Рецепти 14:12 - 02 травня 2023

Часто цей десерт споживають як напій

Популярний десерт Східної Європи: готуємо полуничний кисіль

Смачний кисіль з полуниці/Фото: колаж МЕТА

Жителі Східної Європи обожнюють готувати легкі киселі з різноманітних ягід. Ми пропонуємо надзвичайно простий рецепт полуничного десерту, який часто споживають як напій.

Інгредієнти

  • полуниця - 450 г
  • вода - 1 склянка
  • цукор - 1/2 склянки
  • крохмаль картопляний - 3 ст. л.
  • холодна вода - 1/2 склянки

Спосіб приготування

  1. Доведіть до кипіння 1 склянку води та цукор. Бажано вибирати велику каструлю.
  2. Розчиніть картопляний крохмаль у 1/2 склянки холодної води й додайте в суміш цукру та води. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте полуниці і знову добре перемішайте.
  3. Розкладіть порціями в окремі десертні тарілки або в 1 велику миску, промиту холодною водою. Поставте в холодильник приблизно на 3 години. Цього часу буде достатньо для загустіння.
  4. Подавайте із половинками полуниці, молоком або збитими вершками. Прикрашати можна на будь-який смак.

Раніше ми писали, як приготувати "Моті". Пропонуємо вам повторити вдома смачний японський десерт.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин