Популярний десерт Східної Європи: готуємо полуничний кисіль
Часто цей десерт споживають як напій

Смачний кисіль з полуниці/Фото: колаж МЕТА
Жителі Східної Європи обожнюють готувати легкі киселі з різноманітних ягід. Ми пропонуємо надзвичайно простий рецепт полуничного десерту, який часто споживають як напій.
Інгредієнти
- полуниця - 450 г
- вода - 1 склянка
- цукор - 1/2 склянки
- крохмаль картопляний - 3 ст. л.
- холодна вода - 1/2 склянки
Спосіб приготування
- Доведіть до кипіння 1 склянку води та цукор. Бажано вибирати велику каструлю.
- Розчиніть картопляний крохмаль у 1/2 склянки холодної води й додайте в суміш цукру та води. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте полуниці і знову добре перемішайте.
- Розкладіть порціями в окремі десертні тарілки або в 1 велику миску, промиту холодною водою. Поставте в холодильник приблизно на 3 години. Цього часу буде достатньо для загустіння.
- Подавайте із половинками полуниці, молоком або збитими вершками. Прикрашати можна на будь-який смак.
Раніше ми писали, як приготувати "Моті". Пропонуємо вам повторити вдома смачний японський десерт.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні