Справжні турецькі солодощі: готуємо баклаву вдома
Ця страва стала національним десертом та символом гостинності і щедрості Туреччини

Рецепт турецької баклави/Фото: скріншот
Баклава є одним із найзнаменитіших десертів у турецькій кухні. Це неймовірно смачна та солодка страва з листкового тіста, горіхів та медового сиропу. А приготувати цю смакоту можна у себе вдома.
Рецепт турецької баклави: інгредієнти
- 500 г тіста філо або саморобного листкового тіста;
- 200 г вершкового масла;
- 300 г горіхів (волоських, фісташкових або мигдальних);
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. кориці;
Для сиропу:
- 300 мл води;
- 200 г цукру;
- 100 г меду;
- 1 ч. л. лимонного соку.
Спосіб приготування баклави:
- Подрібніть горіхи у блендері або на м'ясорубці. Змішайте їх із цукром та корицею. Розтопіть масло в каструлі або в мікрохвильовій печі. Розгорніть тісто і накрийте його вологим чистим рушником, щоб воно не висихало.
- Деко змажте олією або застеліть пергаментом. Викладіть один лист тіста на деко і змастіть його розтопленим маслом пензликом або ложкою. Повторіть те саме ще з п'ятьма листками тіста.
- Посипте поверхню тіста половиною горіхової суміші. Знову викладіть шість аркушів тесту по одному, кожен змащуючи олією.
- Посипте горіховою сумішшю, що залишилася.
- Завершіть останнім шаром із шести листів тіста, кожен також змащуючи олією.
- Наріжте баклаву на ромби чи квадрати ножем, прорізаючи наскрізь усі шари тіста.
- Поставте лист у духовку і випікайте баклаву при 180° близько 30-40 хвилин до золотистого кольору.
- Приготуйте сироп: закип'ятіть мед та цукор з водою і варіть на слабкому вогні близько 15 хвилин до загусання. Додати лимонний сік і вимкніть вогонь.
- Готову баклаву вийміть з духовки і полийте гарячим сиропом рівномірно по всій поверхні.
- Залишіть баклаву остигати при кімнатній температурі кілька годин або на ніч.
Іриски — один із найсмачніших десертів, який при цьому просто готуються. Раніше ми ділилися рецептом ірисок.
Джерело:
Focus
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні