Рецепт курячої запіканки з картоплею, який стане вашим хітом
Такий кулінарний шедевр забути просто неможливо

Цей рецепт запіканки з куркою та грибами стане справжнім хітом / Фото: timolina/Freepik
Кожна господиня протягом життя напрацьовує власні, перевірені часом кулінарні секрети, які тішать смакові рецептори близьких і друзів. І цей рецепт курячої запіканки з картоплею стане одним із них.
Деталі
За бажанням можете модифікувати страву і прибрати будь-які продукти зі складу. Якщо не хочете використовувати помідори, тоді додайте трохи більше сиру. Замість моцарели цілком підійде і звичайна бринза.
Інгредієнти
- Вершки 20% — 200 мл;
- Борошно пшеничне — 20 г;
- Олія соняшникова — 20 мл;
- Картопля — 600 г;
- Гриби печериці — 150 г;
- Моцарела — 170 г;
- Куряче філе — 600 г;
- Сіль, перець.
Рецепт курячої запіканки з картоплею
- Наріжте м'ясо середніми шматочками, але перед цим не забудьте добре промити його, видалити зайві частини та промокнути паперовим рушником, щоб прибрати вологу.
- Нарізану великими кубиками картоплю варіть у підсоленій воді приблизно 10 хвилин після її закипання.
- Філе відправте на розігріту сковорідку й обсмажуйте до рівномірної рум'яності на рослинній олії.
- Печериці помийте і розріжте навпіл або слайдами — на ваш розсуд, а потім відправте до курки. Коли вони добре підрум'яняться, викладіть їх у форму для випікання.
- Зверху рівномірно розподіліть проварену картоплю, трохи полийте олією і викладіть на неї скибочки сиру.
- На тій же пательні викладіть борошно і змішайте його з вершками. Варіть соус до загустіння.
- Відправте страву випікатися при 180 градусах на 10 хвилин під кришкою і ще стільки ж, але вже без накриття.
Є ще один рецепт, який заслуговує на вашу увагу. Пропонуємо вивчити його і навчитися готувати кабачки на сковороді так, що вони ніколи не прилипнуть до сковороди.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!