Морквяний торт із вершками: рецепт десерту з божественним смаком
Таке частування можна сміливо подавати на святковий стіл або під час зустрічі важливих гостей

Покроковий рецепт пирога з моркви / Фото: Freepik
Морквяний пиріг несе подвійну користь, адже він не лише смачний, а ще й дуже корисний для організму загалом.
Рецепт настільки простий, що готова страва вийде неперевершеною з першого разу. Морква наповнить тіло енергією, вітамінами та мінералами, які сприятливо вплинуть на зовнішність і самопочуття.
Інгредієнти
- Морква — 3 шт;
- Вівсянка — 1,5 ст;
- Яйце — 4 шт;
- Мед — 3 ст.л;
- Олія оливкова — 2 ст.л;
- Розпушувач — 1,5 ч.л;
- Горіхи волоські — 70 г;
- Кориця мелена — 1 ч.л;
- Гвоздика — 3 шт;
- Імбир — щіпка;
- Сіль — щіпка.
Рецепт
- Яєчні білки відокремте від жовтків і збийте до стану повітряної маси з дрібкою солі. Після цього додайте до них по черзі жовтки й акуратно перемішайте.
- Промиту й очищену моркву натріть на дрібній тертці та порціями додайте до яєць. Потім додайте в масу імбир, корицю, розпушувач і дрібно нарізану гвоздику.
- Вівсяні пластівці подрібніть у блендері та додайте в суміш, ретельно перемішуючи.
- Розколіть волоські горіхи на дрібні шматочки та додайте їх до суміші разом з олією та медом. Ще раз усе ретельно перемішайте.
- Форму для торта стандартного розміру застеліть папером для випічки, вилийте на неї приготовлену суміш і поставте в розігріту до 170 градусів духовку з конвекцією.
- Випікайте пиріг протягом години, а потім дайте йому охолонути.
- Для крему можете змішати вершковий сир, мед і насіння ванілі, а зверху прикрасити пиріг мигдальними пластівцями. Смачного!
Рекомендуємо спробувати також освоїти рецепт запіканки "Зебра".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні