ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Морквяний торт із вершками: рецепт десерту з божественним смаком

Рецепти 14:18 - 04 жовтня 2023

Таке частування можна сміливо подавати на святковий стіл або під час зустрічі важливих гостей

Покроковий рецепт пирога з моркви / Фото: Freepik

Покроковий рецепт пирога з моркви / Фото: Freepik

Морквяний пиріг несе подвійну користь, адже він не лише смачний, а ще й дуже корисний для організму загалом.

Рецепт настільки простий, що готова страва вийде неперевершеною з першого разу. Морква наповнить тіло енергією, вітамінами та мінералами, які сприятливо вплинуть на зовнішність і самопочуття.

Інгредієнти

  • Морква — 3 шт;
  • Вівсянка — 1,5 ст;
  • Яйце — 4 шт;
  • Мед — 3 ст.л;
  • Олія оливкова — 2 ст.л;
  • Розпушувач — 1,5 ч.л;
  • Горіхи волоські — 70 г;
  • Кориця мелена — 1 ч.л;
  • Гвоздика — 3 шт;
  • Імбир — щіпка;
  • Сіль — щіпка.

Рецепт

  1. Яєчні білки відокремте від жовтків і збийте до стану повітряної маси з дрібкою солі. Після цього додайте до них по черзі жовтки й акуратно перемішайте.
  2. Промиту й очищену моркву натріть на дрібній тертці та порціями додайте до яєць. Потім додайте в масу імбир, корицю, розпушувач і дрібно нарізану гвоздику.
  3. Вівсяні пластівці подрібніть у блендері та додайте в суміш, ретельно перемішуючи.
  4. Розколіть волоські горіхи на дрібні шматочки та додайте їх до суміші разом з олією та медом. Ще раз усе ретельно перемішайте.
  5. Форму для торта стандартного розміру застеліть папером для випічки, вилийте на неї приготовлену суміш і поставте в розігріту до 170 градусів духовку з конвекцією.
  6. Випікайте пиріг протягом години, а потім дайте йому охолонути.
  7. Для крему можете змішати вершковий сир, мед і насіння ванілі, а зверху прикрасити пиріг мигдальними пластівцями. Смачного!

Рекомендуємо спробувати також освоїти рецепт запіканки "Зебра".

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин