Який хліб найкорисніший для здоров'я: рекомендація медиків
Певний сорт хліба відрізняється масою корисних властивостей

Вчені назвали найкорисніший вид хліба/Фото: Реxels
Житній хліб є найкориснішим для вживання, на думку багатьох медиків. Він містить харчові волокна, що покращують обмін речовин, а також регулюють рівень холестерину в крові. Та й взагалі - такий хліб має масу переваг.
Житній хліб насичений магнієм, цинком, міддю, залізом та йодом. Також у ньому є вітамін В, тіамін і фолієва кислота. А найбільше користі медики пов'язують із наявністю в цьому продукті клітковини. Навіть невелика скибочка може дати відчуття ситості, що важливо для тих, хто звик рахувати калорії.
У тих, хто вживає житній хліб, не виникає проблем з вуглеводним та жировим обміном та в цілому з обміном речовин. Крім того, він позитивно впливає на вироблення серотоніну в кишечнику. Регулярне вживання житнього хліба здатне знизити ризик захворювання на рак, цукровий діабет, а також запобігає виникненню серцево-судинних та онкологічних захворювань.
Раніше ми писали, що вчені назвали продукт, який запобігає розвитку цукрового діабету й зміцнює імунітет. Цей суперфуд знижує рівень цукру в організмі всього за пів години.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!