ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт із серця японської кухні: готуємо окономіякі

Різне 11:49 - 05 травня 2025

Ділимось рецептом традиційних японських млинців, які вразять вас надзвичайно вдалим поєднанням смаків

Рецепт із серця японської кухні: готуємо окономіякі

Рецепт із серця японської кухні: готуємо окономіякі/Фото: Kitchen stories

Цей рецепт стане вашим улюбленим способом готувати млинці. Окономіякі — це пікантні млинці родом із Японії: вони настільки ж смачні, наскільки красиві. Й легкі у приготуванні наскільки це взагалі можливо. Смакова палітра цієї страви змусить вас подумати: “Чи справді існують кращі за ці млинці?”

Інгредієнти

  • 450 грамів молодої або пекінської капусти
  • 120 грамів моркви
  • 6 паростків зеленої цибулі
  • 80 грамів бекону
  • 30 грамів біла місо-паста
  • 180 мілілітрів води
  • 3 яйця
  • 190 грамів борошно
  • 60 мл кетчуп
  • 1 ст.л устричний соус
  • 1 ст.л Вустерський соус
  • 1 ч.л мед
  • 1 ч.л соєвий соус
  • майонез (для подачі)
  • масло (для змазування)

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 230°C і поставте всередину глибоке деко для розігріву. Тим часом дрібно наріжте тонкою соломкою капусту. Почистьте і крупно натріть моркву. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Бекон наріжте невеликими кубиками.
  2. У великій мисці розчиніть місо-пасту у воді. Потім додайте яйця і збийте разом. Поступово вмішуйте борошно, поки не утвориться однорідне тісто.
  3. Додайте в тісто нарізану капусту, терту моркву та цибулю, щоб вони добре з’єдналися. Додайте шматочки бекону і рівномірно перемішайте.
  4. Обережно вийміть гаряче деко з духовки та зменште температуру до 220°C Щедро додайте олії в деко і змажте всю поверхню. Влийте тісто і рівномірно розподіліть по деку.
  5. Випікайте Окономіякі приблизно 15 хвилин, поки бекон не приготується, а краї не стануть золотисто-коричневими.
  6. Для соусу змішайте кетчуп, устричний соус, вустерський соус, мед і соєвий соус у маленькій мисці. Коли Окономіякі випечуться, перемкніть духовку на гриль і смажте приблизно 2–3 хв, поки поверхня не підрум’яниться. Вийміть з духовки, полийте соусом та майонезом. Наріжте на шматочки і насолоджуйтесь.

Удон з куркою та овочами: Азія у вас вдома

Джерело: Kitchen Stories

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин