Рецепт із серця японської кухні: готуємо окономіякі
Ділимось рецептом традиційних японських млинців, які вразять вас надзвичайно вдалим поєднанням смаків

Рецепт із серця японської кухні: готуємо окономіякі/Фото: Kitchen stories
Цей рецепт стане вашим улюбленим способом готувати млинці. Окономіякі — це пікантні млинці родом із Японії: вони настільки ж смачні, наскільки красиві. Й легкі у приготуванні наскільки це взагалі можливо. Смакова палітра цієї страви змусить вас подумати: “Чи справді існують кращі за ці млинці?”
Інгредієнти
- 450 грамів молодої або пекінської капусти
- 120 грамів моркви
- 6 паростків зеленої цибулі
- 80 грамів бекону
- 30 грамів біла місо-паста
- 180 мілілітрів води
- 3 яйця
- 190 грамів борошно
- 60 мл кетчуп
- 1 ст.л устричний соус
- 1 ст.л Вустерський соус
- 1 ч.л мед
- 1 ч.л соєвий соус
- майонез (для подачі)
- масло (для змазування)
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 230°C і поставте всередину глибоке деко для розігріву. Тим часом дрібно наріжте тонкою соломкою капусту. Почистьте і крупно натріть моркву. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Бекон наріжте невеликими кубиками.
- У великій мисці розчиніть місо-пасту у воді. Потім додайте яйця і збийте разом. Поступово вмішуйте борошно, поки не утвориться однорідне тісто.
- Додайте в тісто нарізану капусту, терту моркву та цибулю, щоб вони добре з’єдналися. Додайте шматочки бекону і рівномірно перемішайте.
- Обережно вийміть гаряче деко з духовки та зменште температуру до 220°C Щедро додайте олії в деко і змажте всю поверхню. Влийте тісто і рівномірно розподіліть по деку.
- Випікайте Окономіякі приблизно 15 хвилин, поки бекон не приготується, а краї не стануть золотисто-коричневими.
- Для соусу змішайте кетчуп, устричний соус, вустерський соус, мед і соєвий соус у маленькій мисці. Коли Окономіякі випечуться, перемкніть духовку на гриль і смажте приблизно 2–3 хв, поки поверхня не підрум’яниться. Вийміть з духовки, полийте соусом та майонезом. Наріжте на шматочки і насолоджуйтесь.
Джерело:
Kitchen Stories
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні