ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Овочевий пісто манчего з яйцем: відчуйте іспанський колорит

Різне 11:30 - 31 травня 2025

Традиційно пісто подають з яєчнею та хлібом

Овочевий пісто манчего з яйцем: відчуйте іспанський колорит

Овочевий пісто манчего з яйцем: відчуйте іспанський колорит/Фото: freepik

Ця страва чимось нагадує овочеве рагу або французький рататуй. Класичний пісто манчего родом із регіону Ла-Манча і є сумішшю сезонних овочів (помідори, кабачки або цукіні, цибуля і перець), тушкованих в оливковій олії. Чудовий рецепт для готування в домашніх умовах, адже нам не знадобляться ніякі екзотичні інгредієнти.

Інгредієнти:

  • кабачок або цукіні (середній) – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томати – 3 шт.;
  • перець солодкий – 2-3 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • олія (краще оливкова) – для смаження;
  • сіль, спеції — до смаку;
  • зелень (петрушка, базилік, кріп) – для подачі.

Приготування:

  1. Подрібни часник і цибулю та обсмаж на олії в сковороді з високими бортами на середньому вогні близько 5 хвилин. Потім додай нарізані дрібними кубиками кабачок і перець і смаж їх ще 10 хвилин. Помідори теж подрібни ножем і відправляй у сковороду разом із томатною пастою, додай сіль та інші улюблені спеції до свого смаку. Якщо паста занадто кисла, всип у соус 1-2 ч.л цукру — це збалансує смак. Перемішай і залиш тушкуватися під кришкою 15-20 хвилин.
  2. Коли овочева маса стала м’якою, зроби в ній заглиблення і вбий яйця, не пошкоджуючи жовток. Накрий кришкою і залиш на 5 хвилин, щоб білки приготувалися, а жовтки залишалися рідкими.
  3. Знімай сковорідку з вогню, посип страву свіжою зеленню і подавай неодмінно гарячою разом зі скибочками білого хліба.

Ситно, смачно та з доступних інгредієнтів: готуємо картопляний рулет з фаршем

Джерело: blog.eva.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин