Овочевий пісто манчего з яйцем: відчуйте іспанський колорит
Традиційно пісто подають з яєчнею та хлібом

Овочевий пісто манчего з яйцем: відчуйте іспанський колорит/Фото: freepik
Ця страва чимось нагадує овочеве рагу або французький рататуй. Класичний пісто манчего родом із регіону Ла-Манча і є сумішшю сезонних овочів (помідори, кабачки або цукіні, цибуля і перець), тушкованих в оливковій олії. Чудовий рецепт для готування в домашніх умовах, адже нам не знадобляться ніякі екзотичні інгредієнти.
Інгредієнти:
- кабачок або цукіні (середній) – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л;
- цибуля – 1 шт.;
- томати – 3 шт.;
- перець солодкий – 2-3 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- олія (краще оливкова) – для смаження;
- сіль, спеції — до смаку;
- зелень (петрушка, базилік, кріп) – для подачі.
Приготування:
- Подрібни часник і цибулю та обсмаж на олії в сковороді з високими бортами на середньому вогні близько 5 хвилин. Потім додай нарізані дрібними кубиками кабачок і перець і смаж їх ще 10 хвилин. Помідори теж подрібни ножем і відправляй у сковороду разом із томатною пастою, додай сіль та інші улюблені спеції до свого смаку. Якщо паста занадто кисла, всип у соус 1-2 ч.л цукру — це збалансує смак. Перемішай і залиш тушкуватися під кришкою 15-20 хвилин.
- Коли овочева маса стала м’якою, зроби в ній заглиблення і вбий яйця, не пошкоджуючи жовток. Накрий кришкою і залиш на 5 хвилин, щоб білки приготувалися, а жовтки залишалися рідкими.
- Знімай сковорідку з вогню, посип страву свіжою зеленню і подавай неодмінно гарячою разом зі скибочками білого хліба.
Ситно, смачно та з доступних інгредієнтів: готуємо картопляний рулет з фаршем
Джерело:
blog.eva.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні