Ідеальне тісто для піци: швидкий і смачний рецепт
Піца на такому тісті випікається до 10 хвилин

Ідеальне тісто для піци/Фото: AI
Щоб приготувати справжню смачну піцу, важливо почати з основи — ідеального тіста. Воно повинно бути ніжним, еластичним і з легким хрустом після випікання. Головний секрет — правильні пропорції інгредієнтів і терпіння при підйомі тесту. Завдяки цьому рецепту ви зможете отримати смачну й ароматну основу для вашої піци, яка стане справжнім шедевром на кухні.
Інгредієнти для опари:
- 5 г сухих дріжджів.
- 2 ст. л. цукру.
- 75 г борошна.
- 270 г теплої води.
Змішуємо всі інгредієнти для опари та залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі почали активуватися.
Після цього додаємо:
- ½ ч. л. солі.
- 1 ст. л. оливкової олії.
- 300 г борошна.
Замішуємо еластичне і м’яке тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину для підйому.
Процес формування піци:
- Розділяємо тісто на 2 частини.
- Кожну частину розтягуємо пальцями на пергаменті, змащеному олією, щоб не прилипало.
- Викладаємо улюблену начинку.
Розігріваємо духовку до максимальної температури. Ставимо піцу на верхню полицю і випікаємо 7-10 хвилин. Важливо стежити за процесом, щоб піца не підгоріла — вона готується дуже швидко!
Простий та смачний листковий пиріг зі спаржею та ніжною рікотою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!