Готуємо лазанью — традиційну італійську страву
Порадуйте своїх близьких смачною стравою

Фото: Pixabay/Автор — angelorosa
Лазанья — традиційна італійська страва для справжніх гурманів. Приготуйте її, щоб влаштувати смачну вечерю для ваших близьких.
Інгредієнти:
- Листи пасти для лазаньї — близько 150 г або половина пачки (все залежить від форми, в якій будете запікати)
- Яловичий фарш — 500 г
- Сушений орегано — 2 ч. л.
- Сир пармезан — 60 г
- Консервовані очищені томати у власному соку — 2 банки
- Морква — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Оливкова олія для смаження
- Сіль, перець на свій смак
Соус бешамель:
- Молоко — 500 мл
- Борошно — 40 г
- Мускатний горіх тертий — 1 щіпка
- Вершкове масло — 50 г
Оливкову олію потрібно розігріти на сковороді або у великій каструлі з антипригарним покриттям. Обсмажте спочатку цибулю, моркву та часник, а потім додайте фарш. Приправте сіллю та перцем на свій смак.
Потім додайте помідори та розімніть їх у каструлі. Знову приправте сіллю та перцем. Тушкуйте 20 хвилин без кришки та приправляйте орегано. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Готуємо соус бешамель. У каструлю покладіть вершкове масло, додайте борошно і перемішайте. Поступово вливайте молоко і продовжуйте перемішувати. Варіть соус на середньому вогні 5-8 хвилин, помішуючи час від часу. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Можна додати щіпку орегано.
Збираємо лазанью. М'ясне рагу виливаємо на деко, викладаємо на нього листи лазаньї і поливаємо соусом бешамель. І так повторюємо кілька разів, поки не використовуємо всі інгредієнти. Верхній шар поливаємо соусом бешамель і щедро посипаємо пармезаном.
Запікаємо лазанью при 200 градусах 30-40 хвилин до утворення золотистої скоринки. Нарізаємо її шматочками прямокутної форми і подаємо на стіл. Смачного!
Раніше розповідали, як приготувати традиційну іспанську страву гаспачо.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!