ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматна та неймовірно смачна: готуємо ромову паску із сухофруктами

Рецепти 17:34 - 17 квітня 2024

Ідеально підійде як до святкового столу, так і до звичайного чаювання

Ароматна та неймовірно смачна: готуємо ромову паску із сухофруктами

Готуємо ромову паску із сухофруктами / Фото: pressahotkey/Freepik

Великодні свята вже на порозі, а це значить, що час готувати традиційні страви. Однією з найважливіших страв на святковому столі є паска.

Деталі

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом ароматної та неймовірно смачної ромової паски із сухофруктами. Ця паска не лише вразить вас своїм смаком, але й наповнить ваш дім неймовірним ароматом. Її можна подавати до святкового столу або просто насолоджуватися з чаєм чи кавою протягом тижня.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 100 г теплого молока
  • 1 ч. л. цукру
  • 5 г сухих дріжджів
  • 2 ст. л. борошна

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 150 г теплого молока
  • 100 г вершкового масла, розм'якшеного
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 50 г рому

Для начинки:

  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • 100 г чорносливу
  • 100 г сушеної вишні
  • 100 г журавлини
  • 50 г мигдалю

Приготування:

  1. За день до випікання промийте сухофрукти, залийте їх ромом і залиште настоюватися.
  2. У мисці змішайте тепле молоко, цукор, дріжджі та борошно. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  3. У великій мисці змішайте борошно, сіль, ванільний цукор і цедру лимона. Додайте опару, молоко, розм'якшене масло, цукор, яйця і добре вимісіть тісто. Тісто має бути м'яким і еластичним, але не липким.
  4. Відцідіть сухофрукти від рому і обваляйте їх у борошні. Додайте сухофрукти та мигдаль до тіста і рівномірно розподіліть їх.
  5. Змастіть миску олією, покладіть тісто, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.
  6. Розділіть тісто на 2-3 частини, залежно від бажаного розміру пасок. Сформуйте з кожної частини круглу паску, помістіть у змащені олією форми для випікання і залиште підніматися ще на 30-40 хвилин.
  7. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть паски збитим яйцем і випікайте протягом 40-50 хвилин, до золотистого кольору.
  8. Готові паски можна охолодити і прикрасити глазур'ю, розтопленим шоколадом або помадкою.

Також ми розповідали, як приготувати традиційну українську паску.

Джерело: Instagram "lanas_diet"

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин