Ароматна та неймовірно смачна: готуємо ромову паску із сухофруктами
Ідеально підійде як до святкового столу, так і до звичайного чаювання

Готуємо ромову паску із сухофруктами / Фото: pressahotkey/Freepik
Великодні свята вже на порозі, а це значить, що час готувати традиційні страви. Однією з найважливіших страв на святковому столі є паска.
Деталі
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом ароматної та неймовірно смачної ромової паски із сухофруктами. Ця паска не лише вразить вас своїм смаком, але й наповнить ваш дім неймовірним ароматом. Її можна подавати до святкового столу або просто насолоджуватися з чаєм чи кавою протягом тижня.
Інгредієнти:
Для опари:
- 100 г теплого молока
- 1 ч. л. цукру
- 5 г сухих дріжджів
- 2 ст. л. борошна
Для тіста:
- 400 г борошна
- 150 г теплого молока
- 100 г вершкового масла, розм'якшеного
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч. л. солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- Цедра 1 лимона
- 50 г рому
Для начинки:
- 100 г родзинок
- 100 г кураги
- 100 г чорносливу
- 100 г сушеної вишні
- 100 г журавлини
- 50 г мигдалю
Приготування:
- За день до випікання промийте сухофрукти, залийте їх ромом і залиште настоюватися.
- У мисці змішайте тепле молоко, цукор, дріжджі та борошно. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- У великій мисці змішайте борошно, сіль, ванільний цукор і цедру лимона. Додайте опару, молоко, розм'якшене масло, цукор, яйця і добре вимісіть тісто. Тісто має бути м'яким і еластичним, але не липким.
- Відцідіть сухофрукти від рому і обваляйте їх у борошні. Додайте сухофрукти та мигдаль до тіста і рівномірно розподіліть їх.
- Змастіть миску олією, покладіть тісто, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.
- Розділіть тісто на 2-3 частини, залежно від бажаного розміру пасок. Сформуйте з кожної частини круглу паску, помістіть у змащені олією форми для випікання і залиште підніматися ще на 30-40 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть паски збитим яйцем і випікайте протягом 40-50 хвилин, до золотистого кольору.
- Готові паски можна охолодити і прикрасити глазур'ю, розтопленим шоколадом або помадкою.
Також ми розповідали, як приготувати традиційну українську паску.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!