Пальчики оближеш: рецепт корисної лазаньї з кабачків
Калорійність такого блюда приблизно 100 ккал на 100 гр.

Фото: Unsplash/Автор Mockup Graphics
Сезон кабачків в самому розпалі, але стандартні страви з них вже давно приїлися. Тому дієтолог Міла Микитюк пропонує приготувати смачне і корисне блюдо — лазанья з кабачків. Таке блюдо сподобається всій родині і можна навіть подати на стіл гостям.
Інгредієнти:
- 300 г кабачок
- 250 г курячої грудки
- 1 шт цибулини
- 1 шт моркви
- 100 г сир твердий
- 250 г йогурту натурального (можна взяти кефір)
- 1 шт яйце
- 70 г томатної пасти
- оливкова олія (змастити сковороду)
- щіпка мускатного горіха
- за смаком перець, сіль
Спосіб приготування:
1. Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці. Все обсмажити.
2. Філе подрібнити в блендері і додати до овочів. Коли філе і овочі будуть майже готові, додати томатну пасту і спеції. Все протушкувати пару хвилин і вимкнути.
3. Для соусу змішати йогурт, яйце, сіль і перець, мускатний горіх. Добре перемішати або збити блендером.
4. Кабачки помити і нарізати пластинами до 0,5 см.
5. На дно форми наливаємо трохи соусу, викладаємо кабачки, зверху фарш, потім знову кабачки. Отримуємо соусом і посипаємо тертим сиром.
6. Запікати при температурі 180-200 градусів приблизно 30-40 хвилин.
Все готово! Смачного!
Калорійність такого блюда приблизно 100 ккал на 100 гр.
Раніше ділилися рецептом сливового пирога.
Також писали про те, як приготувати полуничні моті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!