Голубці по-закарпатськи: як приготувати старовинну українську страву
За автентичим рецептом, голубці готують декілька годин у печі

Фото: Pixabay
Існує величезна кількість варіацій старовинної української страви. Але найсмачнішими голубцями вважаються ті, які приготовлені по закарпатському рецепту. Ця страва точно стане вашою улюбленою.
Інгредієнти:
- Свинячі відбивні - 700 г;
- Гриби - 300 г;
- Капуста - 1 качан;
- Вершки - 40 мл;
- Цибуля - 1 шт;
- Томатна паста - 40 г;
- Сіль та перець за смаком.
Приготування:
Крок 1. У великій ємності зваріть капусту. Поступово зніміть з її листя.
Крок 2. У підсоленій воді до напівготовності зваріть рис.
Крок 3. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте дрібно нарізану цибулю та продовжуйте обсмажувати.
Крок 4. У зажарку додайте томатну пасту та ретельно перемішайте. Потім влийте 300 мл води, доведіть до кипіння та зніміть з плити.
Крок 5. Тонко відбийте шматочки м'яса.
Крок 6. На капустяний лист викладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.
Крок 7. Сформовані голубці перекладіть в каструлю. До них додайте лавровий лист, часник і чорний перець за смаком.
Крок 8. Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.
Крок 9. Відправте голубці у духовку, розігріту до 180 - 200 градусів, на 2 години.
Голубці по-закарпатськи готові! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом традиційної грузинської страви з курки та волоських горіхів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!