Давня українська кухня: рецепт лиганців
Страву називають карпатськими варениками

Фото: Рinterest/Автор: kolizhanka.com.ua
Лиганці - це старовинне українське блюдо, їх ще називають карпатськими варениками. Зовні вони нагадують картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою. Зустріти цю страву можна в місцевих закладах у Карпатах. Редакція Meta.uа підготувала для вас рецепт лиганців.
Інгредієнти:
- Картопля - 700 г;
- Крохмаль - 330 г;
- Яйце - 1 шт;
- Сметана 1 ст.л .;
- Сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки:
- Сир - 100 г;
- Кріп - 1-2 гілочки.
Приготування:
Крок 1. У підсоленій воді відваріть картоплю, не знімаючи шкірки.
Крок 2. Остудіть картоплю, почистіть від шкірки та розімніть в пюре.
Крок 4. У пюре додайте сметану, яйце, крохмаль і сіль. Замісити тісто.
Крок 5. З тіста сформуйте невеликі кульки і начиніть сиром і кропом.
Крок 6. Лиганці відваріть в підсоленій воді 7-19 хвилин.
Лиганці готові! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом сирних гомбовців з вишнею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!