Справжній козацький куліш: страва-фаворит Івана Франка
Спробуйте приготувати цю неймовірну смачну українську кашу

Фото: USMG
Український каменяр, вічний революціонер, письменник і поет, Іван Франко полюбляв куховарити. У своїх дописах він згадує, як варив каву-меланж кавою, до якої обов’язково мала бути свіжа випічка. Він обожнював страви із грибів і риби, тому разом із дружиною займався цим хобі у вільний час. Готував публіцист компот, дуже цікавий фініковий корж і куліш, рецептом якого ми сьогодні поділимося з вами.
Інгредієнти куліша:
- Пшоно - ½ ст.
- Картопля - 6 шт.
- Сало - 150 г
- Цибуля - 2 шт.
- Корінь селери - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Корінь петрушки - 1 шт.
- Вода - 2 л.
- Зелень - за смаком.
- Лавровий лист - за смаком.
- Сіль - за смаком.
Спосіб приготування куліша:
- Для заправки треба сало нарізати кубиками розміром близько одного кубічного сантиметра і злегка підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.
- У киплячу підсолену воду слід опустити крупно нарізані моркву, коріння зелені й варити до напівготовності.
- Потім додати картоплю, нарізану брусочками, через 5-6 хвилин - пшоно.
- Коли крупа буде майже готова, додати заправку з сала та цибулі, лавровий лист, зелень і варити до готовності.
Смачного!
Радимо приготувати і щось солоденьке до чаю, наприклад, німецький пиріг зі сливами.
Також, якщо ви не любите страви із салом, можете приготувати на обід сирний суп із куркою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!