Соломаха: старовинний рецепт прикарпатської страви
Цю страву козаки любили готувати у походах

Фото: Unsplash/ Автор - Charles Chen
На Прикарпатті, Буковині та Поділлі господині часто готували соломаху. Ця страва також була однією з найпоширеніших під час козацьких походів. Розповідаємо, як приготувати соломаху за старовинним українським рецептом.
Інгредієнти:
- Гречана мука - 300 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сало - 200 г
- Соняшникова олія - 200 мл
- Сіль за смаком.
Розведіть гречане борошно з водою, щоб вийшла рідка консистенція. Варіть суміш до загустіння, постійно помішуючи. Трохи пізніше додайте олію і проваріть тісто ще п'ять хвилин на невеликому вогні.
Наріжте сало і обсмажте його на сковороді, щоб вийшли хрусткі шкварки, потім додайте на сковороду нарізану цибулю. Коли страва приготується, додайте до неї зажарку і ретельно перемішайте.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!