Шоколадний фондан: рецепт популярного французького десерту
Вам точно сподобається такий незвичний кекс до гарячого чаю

Як приготувати шоколадний фондан вдома. Фото: Marie Claire
Сьогодні ми готуватимемо разом з вами кекс із шоколадного бісквітного тіста. Його особливістю є тверда хрумка скоринка і рідка серцевина. Для фундана готують бісквітне тісто з додаванням вершкового масла та шоколаду.
Цей десерт також відомий як Lava Cake, перекладається як "тістечко з лавою", тому в російськомовних країнах нерідко можна зустріти фондан під назвами "шоколадна лава" або "шоколадний вулкан".
Давайте спробуємо його приготувати зараз.
Інгредієнти для шоколадного фондану:
- 4 ст. л какао 50 г білого шоколаду
- 200 г чорного 70% шоколаду
- 200 г масла
- 4 яйця
- 3 яєчні жовтки
- 90 г тростинного цукру
- 25 г борошна
Приготування:
- Візьміть невеликі форми і змастіть їх маслом, після чого трохи присипте какао.
- Розтопіть на водяній бані масло разом із чорним і білим шоколадом. Далі над водяною лазнею збивайте яйця, жовтки та цукор доки суміш не збільшиться в об'ємі вдвічі.
- Додайте в шоколад борошно і добре перемішайте.
- Потім з'єднайте шоколадну та яєчну суміші і перемішайте.
- Розподіліть тісто за формами і поставте на 10 хвилин у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Смачного вам!
Ми також радимо приготувати в домашніх умовах твердий сир.
Оскільки наближаються морози та холодні вечори, то можете приготувати за нашими рецептами топ-3 зігріваючих напої.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!