Як приготувати гречаники: старовинний український рецепт
Спробуйте приготувати у себе на кухні цю страву

Покроковий рецепт гречаників/Фото: Рецепти Смачного Блога for Pinterest
Гречана каша – це одна з найкорисніших і найсмачніших круп. Раніше її використовували не тільки у вигляді цільного зерна, а й у вигляді борошна. Наші пращури часто готували з гречки оладки-гречаники. Редакція Meta.ua розкаже, як приготувати гречаники, і коротку історію страви.
Історія страви
У XI—XII столітті з Азії на територію сучасної України завезли гречку, з якої почали робити борошно та крупу. В українській кухні з'явилися гречаники, гречані пампушки з часником, гречані галушки із салом та інші страви.
У давнину українські гречаники готувалися з гречаного борошна з молоком та яйцем, неодмінно на дріжджах, а випікалися у духовці. Однак згодом рецепт страви модернізували.
Як приготувати гречаники
Інгредієнти:
- Фарш – 500 г;
- Яйце – 2 шт;
- Цибуля – 2 шт;
- Гречане борошно - 150-200 г;
- Сіль, перець – до смаку.
Приготування:
- Усі інгредієнти змішайте та замісіть густе тісто. Потім йому необхідно дати настоятися кілька годин.
- З тіста сформуйте оладки і викладіть на змащене лист, залийте томатним або сметанним соусом і поставте випікатися на 20-30 хвилин.
Раніше ми поділилися рецептом пиріжків із капустою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!