Вітамінні чаї для імунітету: покрокові рецепти
Зігріваючий напій допоможе підтримувати імунітет

Чай для зміцнення імунітету: 4 простих рецепти/Фото: Pexels
У холодний період просто необхідно підтримувати свій імунітет. Адже на тлі перепадів температур легко можна захворіти. Щоб уникнути цього, рекомендуємо приготувати вітамінний чай, що підвищує імунітет.
Чай з шипшиною та калиною
Шипшину часто використовують для профілактики інфекційних захворювань, при авітамінозах, як ранозагоювальний засіб. Калина також вважається добрим профілактичним засобом проти сезонних вірусних захворювань.
Рецепт чаю з шипшиною та калиною:
У термос залийте 4 склянки окропу і додайте 8 столових ложок сухих плодів шипшини. Потім залиште наполягати протягом 4 годин, після вилийте в каструлю. Далі вам необхідно потовкти набряклі ягоди, додати 200 г плодів калини, прокип'ятити 5 хвилин. Додайте кілька гілочок меліси, та дайте постояти 5 хвилин. Процідіть та побажанню можете покласти кілька ложок меду.
Чай з ехінацеєю пурпурною
Ехінацею називають природним антибіотиком. Також вона багата різними мінералами: селеном, залізом, калієм, кремнієм, кальцієм та магнієм.
Рецепт чаю з ехінацеєю пурпурною:
Змішайте листя чорної смородини та суниці, ехінацею та мелісу по 1 чайній ложці. Потім залийте 20 мл гарячою водою і дайте настоятися. Чай краще пити у першій половині дня.
Чай з хвоєю
Хвоя зміцнює організм та допомагає у профілактиці ГРВІ. У ній міститься велика кількість аскорбінової кислоти, вітамінів групи B, E, H, P, K, PP та мінералів: алюмінію, заліза, кобальту, марганцю, міді. Ефірні олії хвої можуть полегшити напади кашлю.
Рецепт чаю з хвоєю:
Візьміть 2 столові ложки хвої, промийте її в холодній воді та залийте склянкою окропу. Потім прокип'ятіть протягом 20 хвилин і дайте настоятися 30 хвилин, після процідіть. Перед вживанням додайте мед та лимонну кислоту за смаком.
Чай з куркумою
Куркума має протизапальні та антиоксидантні властивості, допоможе у лікуванні застуди, головного болю, болю в горлі, а також суглобових та м'язових болях.
Рецепт чаю з куркумою:
У каструлю додайте 2 столові ложки натертого імбиру, 1 столову ложку куркуми, 1/4 чайної ложки чорного перцю горошком та 500 мілілітрів води. Чай доведіть до кипіння і дайте настоятися ще 5 хвилин, після процідіть. У блендері змішайте 150 мл рослинного молока з процідженим напоєм та 1 столовою ложкою меду.
Раніше ми поділилися рецептом чаю з обліпихою, медом та апельсином.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!