Вишукані страви: рецепт запеченої курятини у гранатовому соусі
Здивуйте своїх рідних незвичним маринадом

Рецепт запеченої курки з гранатом/Фото: скріншот з відео
Запечена курятина з гранатом – вишукана страва, яка приємно здивує ваших друзів та близьких. Родзинкою цієї страви є маринад з подрібненого часнику, гранатового соку, меду та томатного пюре.
Розповідаємо, як приготувати курятину з гранатовим соусом.
Інгредієнти для приготування:
Основні
- Курячі гомілки 900 г
- Курячі стегенця 900 г
- Оливкова олія 50 мл
- Кунжут 10 г
Для маринаду
- Спеції сумах 18 г
- Часник, зубчики 2 шт.
- Перець чилі пластівці 1 г
- Томатне пюре 20 г
- Гранатовий сік 20 мл
- Мед рідкий 5 г
- Сіль 8 г
Спосіб приготування
Крок 1. Подрібніть часник. Всі інгредієнти маринаду змішати, добре втерти в курку і залишити в холодильнику на 1 годину.
Крок 2. Розігрійте духовку до 200C.
Крок 3. Покладіть курку в форму для запікання, збризніть оливковою олією і посипте кунжутом.
Щоб переконатися, що курка готова, проткніть найтовстішу частину стегна — сік повинен витікати прозорим.
Крок 4. Запікайте в духовці 30 хвилин або до готовності.
Курятинку радимо подавати з гарніром з салатом зі свіжих овочей, кус-кусом або картопляним пюре.
Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні вареники з вишнями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!