Швидко і смачно: рецепт гречаників з сиром
Ця страва ще й дуже корисна, бо гречка містить клітковину та багато мінералів

Як приготувати гречаники з сиром/Фото: скріншот з відео
Гречаники – традиційна українська страва, яку готують з каші та фаршу. Проте ми підготували рецепт, у якому замість м’яса треба додати сир.
Ця страва не тільки смачна, а й швидко готується. Насолоду отримають не тільки вегетаріанці, а й любителі м’ясних страв. Окрім того, гречка (головний інгредієнт) містить клітковину, залізо, цинк, мідь і марганець. В ній немає глютена.
Розповідаємо, як приготувати гречаники з сиром.
Основні інгредієнти:
- Гречана крупа 200 г
- Яйця 2 шт.
- Сир твердий 150 г
- Борошно пшеничне 50 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 20 мл
Спосіб приготування
Крок 1. Гречану крупу переберіть, помийте, залийте 400 мл води, посоліть і доведіть до кипіння. Зменште вогонь до мінімального і варіть 15-17 хвилин, щоб википіла вся вода. Дайте каші трохи охолонути.
Крок 2. Потім покладіть у готову кашу борошно, яйце, тертий сир, перець і добре вимішайте. З маси сформуйте кульки середнього розміру. Викладіть їх на деко, змащене олією.
Крок 3. Запікайте при температурі 180 °C 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.
Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні вареники з вишнями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!