Тартіфлет: рецепт французької картопляної запіканки з беконом та сиром
Це справжня французька їжа, яку подають у горах

Рецепт французької картопляної запіканки з беконом та сиром/Фото: 1000.menu
Тартіфлет або картопля по-савойськи — традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Попросту кажучи — це картопляна запіканка з беконом, сиром і цибулею.
Інгредієнти:
- 5 шт середніх картоплин
- 100 г бекону або копченої грудинки
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 50 мл білого сухого вина (раптом немає, не додавайте)
- 200 мл жирних вершків (мінімум 20%)
- 250 г сира Briette
- Сіль, перець, мускатний горіх, чебрець (якщо є)
Картоплю нарізати і відварити до напівготовності
Бекон обсмажити, додати цибулю. Коли стане мʼяка, додати часник, чебрець і вино.
Випаровувати спирти пару хвилин, потім влити вершки і прогріти. Не кип'ятити!
Сир нарізати тонкими скибочками.
Далі складаємо тартіфлет:
- Половина картоплі
- Половина соусу
- Половина сиру
- І знову повторюємо шари
Запікати 30 хвилин при 180°C
Ця страва точно вартує того, щоб її приготувати! Обовʼязково спробуйте! Смачного!
Діти проситимуть добавки: рецепт рибних кульок в томатному соусі
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!