Старовинна українська кухня: рецепт товчеників з риби
Інгредієнти розтирають у ступі, що стало основою для назви страви

Покроковий рецепт толчеників з риби / Фото: Pinterest
Рецепти старовинної української кухні як ніколи популярні. Ми пропонуємо вам приготувати толченики. Це фрикадельки, які готуються з риби чи м'яса з борошном та овочами. Інгредієнти розтирають у ступі, що стало основою для назви страви.
Інгредієнти:
- Риба – 400 г;
- Борошно пшеничне – 30 г;
- Олія соняшникова – 40 мл;
- Гриби – 250 г;
- Цибуля жовта ріпчаста - 1 кг;
- Сіль за смаком.
Приготування:
- Очистіть і подрібніть цибулю. На сковороді розігрійте олію і підсмажте цибулю до м'якості.
- Подрібніть гриби. На розігрітій сковороді підсмажте гриби(окремо від цибулі). Під час приготування підсоліть їх.
- Очистіть рибу від кісток та шкіри. Рибне філе покладіть у ступу і потовчіть.
- Змішайте всі інгредієнти, а потім розітріть їх і сформуйте кульки.
- У глибокій каструлі доведіть воду до кипіння та опустіть туди рибні кульки. Готуйте 3-4 хвилини після закипання води.
- Розігрійте в сковороді цибулю та викладіть туди відварені товченики. Скористайтеся шумівкою, щоб не додавати до сковороди зайвої рідини. Готуйте товченики з цибулею 1-2 хвилини.
Раніше ми поділилися рецептом суфле із курячого філе. На приготування страви знадобиться година.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні