Котлети з нутом та кабачками: рецепт корисної та смачної страви
Ці котлети можна використовувати при приготуванні вегетаріанського бургера

Рецепт неймовірно смачних котлет з нуту та кабачка/Фото: Едуард Насіров/ MY HAPPYFOOD
Ці смачні та бюджетні котлети з нуту та кабачка стануть корисною альтернативою м’ясним стравам. Їх можна подавати з гарніром або як окрему закуску з соусом цацики або з хумусом.
Також котлети можна використовувати для приготування веганського бургера. Ця страва не лише смачна, а й корисна. Справа в тому, що нут вважається одним з найкорисніших бобових – він містить важливий для організму рослинний білок. Фудблогер Едуард Насиров поділився рецептом котлет з нуту та кабачка.
Основні інгредієнти:
Нут 200 г
Кабачок 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Часник, зубчики 1 шт.
Перець чилі подрібнений 1 г
Лимон, цедра 20 г
Паприка мелена 20 г
Орегано сушене 20 г
Борошно 3 ст. л.
Зелень 100 г
Спосіб приготування
Крок 1. Нут відварити, решту інгредієнтів, крім кабачків, подрібнити.
Крок 2. Кабачок натерти й віджати сік.
Крок 3. Усі інгредієнти скласти в чашу блендера і подрібнити до однорідного стану, за необхідності додавши трохи більше борошна.
Крок 4. З отриманої маси сформувати котлетки та смажити їх на розігрітій олії на середньому вогні до золотавості.
Раніше ми ділилися рецептом смачних курячих мазуриків родом з Волині.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!