З курятиною, помідорами або грибами: рецепт запіканки з кабачків
Така запіканка неймовірно корисна, оскільки кабачок – по-справжньому дієтичний овоч

Рецепти запіканок з кабачків / Фото: Рixabay
Запіканка з кабачків – це дуже смачна, корисна та швидка страва. Вона може бути з іншими овочами та з м'ясом. Наводимо кілька варіантів приготування.
Кабачкова запіканка з курятиною

Інгредієнти:
- Філе куряче - 250 г
- Кабачки - 300 г
- Сметана - 1,5 ст. л.
- Гірчиця у зернах - 0,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Сир твердий - 60 г
- Яйця - 2 шт.
- Сіль та перець чорний мелений - за смаком
Приготування:
- Філе курячої грудинки нарізати маленькими кубиками. Додати сметану, гірчицю в зернах, сіль та чорний мелений перець. Перемішати й залишити м'ясо маринуватися на 20 хвилин.
- Цибулю очистити й нарізати маленькими кубиками. Обсмажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.
- Молодий кабачок промити, натерти на великій тертці та віджати, щоб позбутися соку.
- У миску із замаринованим курячим філе перекласти тертий кабачок та обсмажену цибулю. Вбити яйця.
- Перекласти кабачкову масу з куркою в форму для запікання. Випікати в духовці, розігрітій до 180°C упродовж 25-30 хвилин.
- Твердий сир натерти на великій тертці та посипати ним поверхню запіканки.
- Знову покласти запіканку в духовку на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився й утворилася рум'яна кірочка.
Кабачкова запіканка з помідорами

Інгредієнти:
- Кабачки - 800 г
- Помідори - 1 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Твердий сир - 160 г
- Пшеничне борошно - 120 г
- Сіль - за смаком
- Рослинна олія - 1 ч. л.
Приготування:
- Кабачки помити та обсушити. Натерти на великій тертці. Віджати кабачкову масу від зайвого соку. Додати до кабачків яйця та перемішати.
- Сир подрібнити на будь-якій терці. Половину додати до кабачкової маси, посолити й перемішати. Просіяти в отриману масу борошно, добре перемішати.
- Форму для запікання змастити рослинною олією або вершковим маслом, викласти кабачкову масу та розрівняти її.
- Помідор нарізати скибочками таповерх кабачкового шару. Зверху посипати запіканку рівномірно рештою сиру.
- Поставити в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. Готувати запіканку до утворення рум'яної сирної скоринки.
Кабачкова запіканка з грибами

Інгредієнти:
- Кабачки - 250 г
- Печериці - 150 г
- Яйця курячі - 2 шт.
- Борошно пшеничне - 3 ст. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Сіль та перець - за смаком
Приготування:
- Кабачок натерти його на середній терці та віджати сік.
- Печериці вимити й висушити, нарізати невеликими шматочками і додати до кабачка.
- Вбити кілька курячих яєць, посолити та поперчити за смаком. Можна додати трохи часнику.
- Всипати борошно і розпушувач та все перемішати.
- Духовку прогріти до 180°C. Форму змастити олією, викласти суміш. Запікати 25 хвилин. За бажанням можна посипати готову страву сиром і запікати ще 7-8 хвилин.
Раніше ми писали рецепт кабачків зі сметанним соусом — це страва, яку можна приготувати на закуску чи на гарнір.
Джерело:
Уніан
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні