Смачно і недорого: рецепт закарпатського супу із кабачків
Страва хоч і угорська, але користується великою популярністю на заході України

Як приготувати закарпатський суп із кабачків/Фото: Едуард Насіров/ MY HAPPYFOOD
Суп із кабачків зігріє у холодну пору, а також збереже вашу струнку фігуру. На Закарпатті місцеві жителі називають його диня заправлена або кабачки підбівані. Диня, зрозуміло, то кабачок. Суп можна подавати з відвареною картоплею.
Фудблогер Едуард Насиров поділився рецептом закарпатського супу із кабачків. Страва хоч і угорська, але користується великою популярністю на заході України.
Рецепт закарпатського супу з кабачків: основні інгредієнти
Кабачки 600 г
Сметана 30% 200 г
Цибуля 1 шт.
Часник, зубчики 2 шт.
Олія 3 ст. л.
Масло вершкове 15 г
Борошно 1 ст. л.
Копчена паприка 1 ч. л.
Зелень 40 г
Вода 1 л
Спосіб приготування закарпатського супу з кабачків
- Кабачки почистити, натерти. Цибулю та часник подрібнити.
- Пасерувати цибулю на розігрітій олії кілька хвилин, потім додати часник і за хвилину — борошно. Трохи обсмажити, додавши вершкове масло.
- Додати спеції, сіль і перець, кабачки, перемішати та влити воду. Готувати після закипання на маленькому вогні 10 хвилин.
- Додати сметану, рубану зелень, довести до кипіння та проварити кілька хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирний суп із курячим філе.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!