Автентична карпатська страва: рецепт гуцульського борщу з квашеного буряка
Якщо ви хочете повторити оригінальний рецепт цього борщу, потрібно виділити більше часу

Старовинний рецепт гуцульського борщу з квашеного білого буряка/Фото: Рexels
Основа цієї старовинної страви з Карпат – квашений білий буряк. Саме він додає нотки оригінальності. Ділимося рецептом автентичного гуцульського борщу з білого буряка.
Для того, щоб страва вийшла більш ароматною, можна додати копчені ребра чи грудинку, які попередньо варто замочити у воді.
Гуцульський борщ з білого буряка: інгредієнти
- буряк білий кормовий - 350 г
- свинячі ребра - 400 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сметана 30% - 2 ст. л.
- вода - 2,5 л
- чебрець, гілочка - 4 шт.
- орегано сушене - 1/6 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- зелень - за смаком
Спосіб приготування
Якщо ви хочете повторити автентичний рецепт цього борщу, тоді потрібно виділити більше часу. Оригінальний спосіб приготування гуцульської страви — у горщику в печі, де борщ тримають протягом 8 годин.
Крок 1. Помийте та очистіть білий буряк. Наріжте тоненькими кільцями, а потім їх поріжте соломкою. Складіть у банку та залийте чистою крижаною водою. Поставте у темне прохолодне місце на 3-4 дні. Квашений буряк вважається готовим.
Крок 2. Промийте квашений буряк, покладіть у каструлю, залийте чистою водою та поставте варитися на середньому вогні.
Крок 3. Цибулю очистіть та наріжте середніми кубиками. М'ясо помийте та розріжте на шматки.
Крок 4. Усі інгредієнти покладіть в каструлю, додайте чебрець та спеції за смаком. Готуйте на невеликому вогні протягом 2 годин. Буряк має стати м'яким. У кінці приготування додайте сметану.
Раніше ми писали, як приготувати пісний капусняк без м'яса. Пропонуємо оригінальний рецепт вишуканої української страви.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!