Кулінарна спадщина Полтавщини: як приготувати борщ зі сливами
Приготувати стародавню українську страву можна всього за годину

Готуємо валківський борщ зі сливами/Фото: pexels
Здавна жителі Слобожанщини готували особливий борщ з незвичним інгредієнтом – сливами. Зазвичай їх в'ялили у печі, а в сучасних реаліях можна справедливо замінити чорносливом. Кулінарний сайт shuba опублікував рецепт Едуарда Насирова, який допоможе приготувати цю стародавню страву родом з Полтавщини.
Інгредієнти
Основні
- капуста білоголова - 300 г
- картопля - 6 шт.
- квасоля відварена - 150 г
- перець духмяний, горошок - 3 г
- лавровий лист - 2 шт.
- чорнослив - 100 г
- копчена паприка - 1 ч. л.
- сіль - 3 г
- перець духмяний мелений - 5 г
Для засмажки
- буряк - 1 шт.
- морква - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник, зубчики - 2 шт.
- олія - 3 ст. л.
- паста томатна - 1 ст. л.
Спосіб приготування
- Для початку потрібно нарізати соломкою буряк та моркву, цибулю та часник подрібнити. Капусту нашаткувати, картоплю нарізати кубиком.
- Для заправки обсмажити всі овочі до м'якості, потім додати томатну пасту та тушкувати під кришкою 5-7 хвилин.
- Капусту потрібно залити бульйоном, додати духмяний перець і лаврове листя. Варити до напівготовності, додати картоплю і варити ще 10 хвилин.
- Додати заправку, а через декілька хвилин – нарізаний чорнослив та копчену паприку.
- Приготовлений борщ залишити під кришкою на 20-30 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати буряковий квас, що дуже цінувався українцями. З таким квасом люди готували борщ ще 100 років тому.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні