ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Кулінарна спадщина Полтавщини: як приготувати борщ зі сливами

Рецепти 15:18 - 04 січня 2023

Приготувати стародавню українську страву можна всього за годину

Кулінарна спадщина Полтавщини: як приготувати борщ зі сливами

Готуємо валківський борщ зі сливами/Фото: pexels

Здавна жителі Слобожанщини готували особливий борщ з незвичним інгредієнтом – сливами. Зазвичай їх в'ялили у печі, а в сучасних реаліях можна справедливо замінити чорносливом. Кулінарний сайт shuba опублікував рецепт Едуарда Насирова, який допоможе приготувати цю стародавню страву родом з Полтавщини.

Інгредієнти

Основні

  • капуста білоголова - 300 г
  • картопля - 6 шт.
  • квасоля відварена - 150 г
  • перець духмяний, горошок - 3 г
  • лавровий лист - 2 шт.
  • чорнослив - 100 г
  • копчена паприка - 1 ч. л.
  • сіль - 3 г
  • перець духмяний мелений - 5 г

Для засмажки

  • буряк - 1 шт.
  • морква - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • часник, зубчики - 2 шт.
  • олія - 3 ст. л.
  • паста томатна - 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Для початку потрібно нарізати соломкою буряк та моркву, цибулю та часник подрібнити. Капусту нашаткувати, картоплю нарізати кубиком.
  2. Для заправки обсмажити всі овочі до м'якості, потім додати томатну пасту та тушкувати під кришкою 5-7 хвилин.
  3. Капусту потрібно залити бульйоном, додати духмяний перець і лаврове листя. Варити до напівготовності, додати картоплю і варити ще 10 хвилин.
  4. Додати заправку, а через декілька хвилин – нарізаний чорнослив та копчену паприку.
  5. Приготовлений борщ залишити під кришкою на 20-30 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати буряковий квас, що дуже цінувався українцями. З таким квасом люди готували борщ ще 100 років тому.

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин