Зігріє і наповнить вітамінами: рецепт супу з бататом у бульйоні
Мабуть, це ідеальна страва в холодну пору року

Покроковий рецепт супу з бататом / Фото: Freepik
За бажанням у рецепт супу з бататом можна внести зміни і замість батату використовувати гарбуз.
Деталі
Ви також можете приготувати суп на курячому бульйоні, а не овочевому, так його смак стане ще більш насиченим і ситним.
Інгредієнти на суп
- Батат — 1 шт
- Сочевиця червона — 150 г
- Бульйон овочевий — 1500 мл
- Цибуля ріпчаста — ½ шт
- Олія рослинна — 2 ст.л
- Кумин — ½ ст.л
- Паприка — 1 ч.л
- Сіль, перець — за смаком
Рецепт супу з бататом
- Промийте сочевицю, видаліть шкірку в цибулі та наріжте її у формі кубиків. Бажано подрібніше. Очистіть батат і наріжте його кубиками 2х2 см.
- Закип'ятіть бульйон, додайте сіль, а потім відправте в нього сочевицю і варіть приблизно 7 хвилин на маленькому вогні.
- Спассеруйте цибулю на олії, а потім додайте до бульйону. Далі відправте туди ж батат. Варити слід приблизно 15 хвилин, поки овоч не стане м'яким.
- За кілька хвилин до закінчення приготування приправте суп кумиром і паприкою. За бажанням можете притрусити його зеленню.
Якщо ви цінуєте вірменську кухню або бажаєте спробувати що-небудь незвичайне, рекомендуємо спробувати покроковий рецепт супу хаш.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні